In de nieuwe rubriek ‘Behind the scenes’ geven we een inkijkje in het leven van een Lucardi medewerker! Wat komt er allemaal kijken bij de verschillende functies bij Lucardi? Vandaag lopen we mee met onze online creative content creator!

Elke dag als content creator bij het Online team van Lucardi Juwelier is anders, en dat maakt deze baan ook juist zo leuk! De dag begin ik echter altijd wel hetzelfde, want iedere ochtend start ik met het checken van al onze online kanalen zodra ik de trein in stap. Via mijn telefoon check ik of er vragen van jullie binnen gekomen of dat er dingen zijn waarmee ik kan helpen. Hebben jullie ergens mijn hulp bij nodig of hebben ze vragen over een van onze bestsellers zoals bijvoorbeeld de nieuwe Bali Inspired collectie? In mijn werk is het belangrijk dat ik jullie zo snel mogelijk en zo goed mogelijk kan helpen als er vragen zijn.

Ook maak ik in het begin van iedere week een analyse van onze posts op Facebook en Instagram. Zo kijk ik welke sieraden jullie graag terug zien komen op hun timeline, zodat ik daardoor ook weer beter inzicht krijgt jullie wensen. Voor mij is het enorm belangrijk wat jullie vinden en daarom vind ik het belangrijk ook analyses uit te voeren om zo te ontdekken wat er graag gezien wordt!

Mijn doel als content creator is om onze volgers te verrassen met de mogelijkheden die het grote assortiment van Lucardi te bieden heeft, iets wat uniek is voor juweliers in Nederland. Door iedere dag weer met nieuwe combinaties van onze sieraden te laten zien hoop ik mensen te blijven verrassen en te kunnen inspireren. Zo laat ik bijvoorbeeld graag zien dat je zowel sieraden met een vintagelook prima kunt combineren met bijvoorbeeld minimalistische sieraden uit onze More Stories collectie, en probeer ik via onze online kanalen te laten zien dat mensen niet bang hoeven te zijn om verschillende sieraden met elkaar te combineren. 

 

Het unieke van mijn rol als online creative content creator bij Lucardi is, dat ik alles van begin tot eind wat betreft content creatie zelf maak. In overleg met onze Merchandiser worden producten besproken die goed bevallen bij jullie en die belangrijk zijn voor de verschillende campagnes.
Vervolgens kan ik met die producten zelf aan de slag: ik probeer met mooie foto’s en korte video’s onze verschillende sieraden écht tot leven te laten komen. De locatie kan zowel op kantoor zijn als op een mooie locatie ergens buiten in Nederland. Ik ben volledig vrij in hoe ik onze sieraden het mooist naar voren kan laten komen, en dit blijft iedere keer weer een nieuwe uitdaging! Daarna geef ik de foto’s een kleine nabewerking, zodat de kleuren precies zo overkomen als dat ze in werkelijkheid zijn en monteer ik kleine korte filmpjes van de beelden die ik heb geschoten in mooie korte sfeerimpressies.

Ik kan als online content creator mijn creatief ei volledig kwijt, en heb veel verantwoordelijkheid wat betreft de beeldvorming en beleving die doormiddel van beeld online wordt gecreëerd bij onze sieraden. Maar juist het feit dát ik zoveel zelf in de hand heb en dat ik, wanneer ik terug kijk naar verschillende campagnes, al het beeld zelf vanuit het niets heb gemaakt geeft een enorme kick! 

 


Een momentje, we updaten jouw winkelmand!

loading..