Wist je dat je bij verschillende afdelingen bij Lucardi stage kan lopen? Vandaag lopen we mee met Robin (21) en Solana (20) die allebei stage lopen op de afdeling marketing en communicatie als  grafische vormgevers. Robin studeert als mediavormgever in de richting Lifestyle & Media op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Solana zit op dezelfde school en studeert corporate design masterclass.

Hoe kwamen jullie er op om te solliciteren voor een stage bij Lucardi?
Robin: ‘’Tijdens het zoeken naar een bedrijf voor een stage had ik nog geen specifiek bedrijf in gedachten. Plotseling kreeg ik een mail van Lucardi dat ze op zoek waren naar een stagiair grafische vormgeving. Ik was erg benieuwd naar de werkzaamheden en nam contact op met Lucardi.’’
Solana: ‘’Ik was druk op zoek naar een stage die echt bij mij zou passen. Toen zag ik een vacature voorbij komen en na het lezen was ik meteen enthousiast. Ik houd ook erg van sieraden en om dit te combineren met grafische vormgeving leek mij echt super.’’

Hoe ziet jullie dag er globaal uit?
Robin: ‘’We beginnen altijd met een lekker theetje. Eenmaal opgestart krijg ik een briefing waarin staat wat er gedaan moet worden. Meestal ben ik bezig in Adobe InDesign om de folder op te maken of in Adobe Photoshop om sieraden of foto’s te bewerken. De werkzaamheden zijn ontzettend verschillend. De ene keer maak ik een online magazine en de andere keer ben ik bezig met fotografiestyling.’’
Solana: ‘’In de ochtend rijd ik met mijn zusje op de scooter naar het station en pak ik de trein. Als ik mijn kop thee heb gehaald begin ik met iets wat de vorige dag nog niet afgerond was of ik krijg een nieuwe opdracht. Wij maken alle media-uitingen van het bedrijf. Hierbij kan je denken aan al het materiaal wat je in de winkels ziet en online zoals de posts op social media. Per dag is het verschillend wat we moeten doen. Nu is het een drukke periode omdat de feestdagen er aan komen. We zijn druk bezig met de folders voor de feestdagen. Ook zitten we tussendoor aan school. ’’Welke taken komen dagelijks terug op jullie to do lijstje?
Robin: ‘’Omdat er zoveel diversiteit is, ben ik met van alles bezig. Elke dag is hierdoor anders.’’
Solana: ‘’Er komen geen vaste dingen dagelijks voor omdat de stage best wel afwisselend is. Laatst mocht ik voor een paar nieuwe sieradenkasten die in de winkel komen instore-materiaal maken. Dit was best wel veel werk en hier ben ik dan ook meerdere dagen mee bezig geweest.’’

Waar zijn jullie de laatste tijd het drukst mee?
Robin: ‘’De feestdagen komen er aan en om te zorgen dat klanten onze producten zien maken we folders. Er zijn sint- en kerstfolders. Het is een drukke periode omdat de folders naar de drukker moeten en alles er perfect uit moet zien.’’
Solana: ‘’Met van alles en nog wat, haha! Net als wat Robin zegt, zijn de folders op dit moment erg belangrijk. Daar is iedereen heel druk mee.’’Welke opdrachten vinden jullie het leukst om te doen?
Robin: ‘’Ik vind de fotografie styling opdrachten het leukst om te doen tot nu toe. Fotograferen is iets wat ik nog niet goed beheers en ik leer graag nieuwe dingen. Voor deze opdracht mocht ik samenwerken met Solana. Dat vond ik erg fijn omdat je van elkaar kunt leren.’’
Solana: ‘’Het ontwerpen vind ik zelf het allerleukst om te doen. Als ik iets met fotografie mag doen ook, dat is namelijk een hobby van mij.’’

Zijn jullie werkzaamheden wat je had verwacht van deze stage?
Robin: ‘’Om heel eerlijk te zijn had ik geen idee van de werkzaamheden totdat het mij werd verteld bij mijn sollicitatie. Alles wat er toen aan mij is verteld is ook zo gebeurd en ik heb het heel erg naar mijn zin!’’
Solana: ‘’In grote lijnen wel. Ik had niet verwacht dat er zoveel bij komt kijken. Voor Instagram wordt er bijvoorbeeld zo goed nagedacht over de foto’s die gepost worden. Dat verwacht je niet. Wel had ik verwacht dat ik het heel leuk zou vinden en dat is zeker het geval!’’

Ben je enthousiast geworden door het meelopen met onze stagiaires en lijkt het je ook leuk om stage te lopen bij Lucardi Juwelier? Je vindt de actuele vacatures via www.werkenbijlucardi.nl. 


Een momentje, we updaten jouw winkelmand!

loading..