Shop alle zilveren sieraden met de actie 2+1 gratis. Shop Nu!

Zoals je weet zijn wij van Lucardi dol op onze sieraden. En enthousiast zoals we zijn, willen we onze sieraden op de mooiste manier vastleggen, al is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe fotografeer je nu op de leukste en mooiste manier sieraden zodat ze de show stelen op Instagram? Vandaag geven we je via deze blog een kijkje achter de schermen bij onze wekelijkse Instagram shoot!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat veel mensen niet verwachten bij onze Instafeed, is dat er veel meer tijd inzitten dan je denkt!  Zo beginnen we vaak vooraf aan een shoot met het opstellen van een lijst met sieraden die we willen gaan fotograferen. Hiermee houden we rekening met welke items bij jullie favoriet zijn, welke sieraden leuke setjes vormen én of er eventueel nieuwe sieraden zijn die we al leuk op de kiek willen zetten. Vervolgens zoeken we de samples van nieuwe producten bij elkaar en halen we de gekozen sieraden op uit onze voorraad zodat we alle setjes vooraf al kunnen klaarleggen.

Vervolgens kijken we of we op een locatie gaan fotograferen zoals bijvoorbeeld buiten in Den Haag waar ons hoofdkantoor is gevestigd, of dat we besluiten in onze photobooth te fotograferen. Wist je trouwens dat, waar we ook fotografen, we eigenlijk altijd enkel gebruik maken van natuurlijk licht? En dat al onze Instagram modellen collega’s zijn van de marketing afdeling? ;)

 
Tijdens de Instagram shoot speelt de fotograaf veel met licht en compositie, aangezien je ondanks de kennis tijdens het fotograferen ook op je gevoel af moet gaan. Vaak gaat de tijd sneller dan we doorhebben, en ben je al gauw 2 uur kwijt met alle sieraden leuk op de foto zetten. Daarnaast proberen we zo af en toe ook korte video’s te maken die later eventueel weer kan verwerkt worden in short clips voor Instagram of Facebook! Hoeveel foto’s denk je dat er gemaakt worden in een shoot van 2 uur? We  het verraden. Ongeveer 300 ruwe foto’s, waarvan er ongeveer 8
-10 foto’s per item zijn gemaakt. Daarnaast zijn deze shoots altijd leuk om te doen, omdat we als collega’s onder elkaar altijd wel om dingen kunnen lachen. Hoe grappig ziet dit eruit? Tijdens zo’n shoot hebben we alles voor een mooi eindresultaat!

Na de shoot gaan de foto’s door naar de nabewerking. we proberen altijd foto’s zo min mogelijk te bewerken en enkel een kleine touch-up te geven als dat nodig is. Zo bewerken we vaak het licht een klein beetje en zorgen we ervoor dat alle sieraden mooi shinen op de foto. Daarna zorgen we ervoor dat de foto’s zowel op de website worden geüpload bij de producten, én dat ze ingepland worden op onze online kanalen. 

En zo gaat het ongeveer iedere week bij ons! Er gaat meer werk in een paar Instagram foto’s zitten dan je dacht, niet? ;)

Een momentje, we updaten jouw winkelmand!

loading..