30% korting op alle 9 karaat, zilveren & stalen sieraden* Shop nu!

Zegelringen zijn al een tijdje populair op het gebied van sieraden. Je kan ze overal mee combineren, ze laten graveren of juist als key-item dragen aan jouw hand.  Maar hoe draag je jouw zegelring nou het leukst? Wij hebben een heleboel leuke tips voor je. Lees snel verder!

Wat is een zegelring?

De zegelring is al heel oud en wordt al sinds de middeleeuwen gebruikt om brieven te verzegelen. De speciale gravure op de ring zorgt ervoor dat de ring gebruikt kan worden als stempel, waardoor een brief dicht geplakt kon worden. De gravures op de zegelringen waren meestal een familiewapen of initialen. Ook zegelringen voor vrouwen zijn al heel oud en waren altijd rond of ovaal, de vorm had zelfs een betekenis! Met een ronde zegelring liet je als vrouw zien dat je nog niet getrouwd was, een ovale ring betekende dat je juist wel getrouwd was.

Het is wel duidelijk dat de zegelring een rijke geschiedenis heeft. Des te leuker dus dat deze ringen weer helemaal terug van weggeweest zijn, voor mannen én vrouwen! Waar het vroeger een nuttig sieraad was, is het nu een hele gave eyecatcher.

Aan welke hand draag je een zegelring?

Volgens de traditie zou je je zegelring dragen aan je pink. Maar dit is allang verleden tijd, de zegelring kan namelijk aan alle vingers gedragen worden, zelfs aan je middel- of wijsvinger. Het is juist leuk om zegelringen te combineren met dunnere ringen. Onze tip: gebruik altijd dezelfde kleur ringen aan je handen, zodat er één geheel ontstaat. Hieronder zie je mooie voorbeelden van het dragen van een zegelring!

zegelringen Lucardi goldplated zilveren zegelringen Lucardi

Zegelringen voor heren

Naast onze collectie vrouwen zegelringen, hebben we ook zegelringen voor mannen. Deze kan je ook mooi laten personaliseren door er een gravure op te zetten. Zo heeft een sieraad extra betekenis. Wist je dat we zegelringen in verschillende materialen hebben? Ga bijvoorbeeld voor een gouden zegelring voor heren. Daarnaast kan je kiezen voor een zilveren ring, staal of met een goldplating. 

Zilveren zegelring heren LucardiZilveren zegelring heren Lucardi.2

Zegelringen voor dames

Een zegelring maakt jouw look helemaal compleet! Of je nou een ovale, vierkante of ronde zegel wil; het kan allemaal. Bij Lucardi vind je ook zegelringen met al een ‘stempel’ erop, maar nog leuker is het zelf graveren van de ringen. Verschillende zilveren en goldplated ringen kunnen gegraveerd worden. Ga jij voor je eigen initialen of wil je die ene speciale persoon in je leven altijd bij je dragen? Met de keuze uit verschillende lettertypes, kan jij jouw ring echt uniek maken.

De zegelringen voor dames zijn beschikbaar in het materiaal zilver, 9 karaat goud en plated. Bekijk snel hier de collectie dames zegelringen.

Ben je ook net zo enthousiast geworden als ons? Bekijk hier snel alle zegelringen!


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..