2+1 gratis op alle zilveren & stalen sieraden*. Combineren is mogelijk. Shop nu!

De scrunchie. Hét haaraccessoire dat weer helemaal terug is van weggeweest. En dat is het al een tijdje, maar blijkbaar is ook in 2020 deze trend nog volop aanwezig. En nu we de warmere dagen tegemoet gaan is het best leuk om je haar op te steken met een vrolijke scrunchie. Maar hoe dráág je de scrunchie? Daar kom je in deze blog achter!

Optie 1: Half opgestoken – half los

Laten we maar meteen bij het moeilijkste beginnen: half-half, in het engels ook wel een “half up, half down scrunchie”. Je hoeft namelijk niet meteen ál je haar op te steken, want bij een scrunchie is het juist leuk om een deel van je haar los te laten vallen. De scrunchie doet hierbij het werk en vestigt al de aandacht naar jouw leuke hairdo.

Je krijgt dit voor elkaar door de bovenste “laag” van je haar met een borstel bij elkaar te verzamelen. Vergeet niet je scheiding naar achter te kammen als je die niet meer wilt zien, zoals op onderstaande foto’s. Vervolgens maak je hier een staart van, zoals je normaal zou doen met een elastiekje. Trek deze vervolgens nog een klein beetje aan. Jouw halve staart staat nu strak, maar dat je kan je oplossen door je haar een klein beetje naar voren te trekken. Zo krijg je meer volume. Voilà, een halve updo met scrunchie!

 

Optie 2: In een knot

Het kan natuurlijk ook heel gemakkelijk: een knot met scrunchie. En met een scrunchie is een “gewone” knot helemaal niet meer zo gewoon. Een goede truc: doe eerst een knotje in met een normaal elastiekje, zodat deze goed vast zit, en vervolgens kan je de scrunchie er zo overheen plaatsen!

Optie 3: In een staart

Een scrunchie in een lange paardenstaart kan ook prachtig staan. Heb je bijvoorbeeld krullen? Dan kan je je grote bos haar bij elkaar pakken en met de scrunchie bij elkaar houden. Ook met steil haar kan een scrunchie in een staart goed uitpakken. Je hebt natuurlijk wat minder natuurlijk volume in je haar, dus kan je bijvoorbeeld kiezen voor een scrunchie die je kan dragen met losse eindjes, zoals hieronder! Je  creëert zo je eigen volume. 

gele-scrunchie-staart-lucardi 

Optie 4: Als armband!

Eh, huh? Ja hoor! Dit kan gewoon. Niet alleen omdat het handig is, het staat véél charmanter dan een elastiekje om je pols. Het is zelfs een echt fashion-item en accessoire, omdat je je outfit er helemaal mee opleukt. Kies bijvoorbeeld voor een mooie pastelkleurige scrunchie bij een lichte outfit in de lente. En voor als het wat minder zonnig is kan je ook kiezen voor een naturel kleur, of met een mooi patroontje. Het belangrijkste is dat je outfit en accessoires goed in balans zijn, qua kleur, hoeveelheid accessoires en patronen. Heb je dus een drukke print op jouw top? Ga dan voor een neutrale scrunchie.

 

Optie 5: In een vlecht!

Je kan een scrunchie ook aan het uiteinde van jouw vlecht zetten. Dit is een echte zomerse look. Zo kan je de scrunchie helemaal onderaan, maar ook bijvoorbeeld halverwege je haar zetten. Vlecht je haar bijvoorbeeld in tot halverwege, en laat het dan overgaan tot een staart. Fun!

Haaraccessoires

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke (haar)accessoires te vinden om jouw outfit op te leuken. Check alles in onze complete collectie aan haaraccessoires!


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..