30% korting op alle 9 karaat, zilveren & stalen sieraden* Shop nu!

We hebben het een piraat uit een tekenfilm allemaal wel zien doen: in een gouden munt bijten om te kijken of het zuiver is, maar kan dit ook echt? Hieronder staan allerlei sieraden-mythes waarvan wij het wel eens tijd vonden dat ze als waar of onwaar werden bestempeld!

Je kan in goud bijten om te kijken of het zuiver is - WAAR

Het klinkt misschien raar, maar dit kan! Hoe zuiverder goud is, hoe zachter het wordt. Mensentanden zijn sterk genoeg om een afdruk in goud achter te laten. Echt aan te raden was deze ouderwetse truc niet, want vroeger werd er veel gesjoemeld met goudgeverfd lood, omdat dit even zacht is als zuiver goud. Ook tegenwoordig is het niet echt een goed idee… je wil natuurlijk niet dat er tandafdrukken in je mooie gouden ring komen!

Een diamant kan niet beschadigen - ONWAAR

Hoewel een diamant het allersterkste natuurlijke materiaal is, kan het beschadigen als je er erg hardhandig mee omgaat. De diamant is fijntjes bewerkt en geslepen, hierdoor kan er (bij grof geweld) een stukje vanaf breken. Ook kunnen er krassen op je diamant komen door andere diamanten. Berg sieraden met diamant daarom nooit samen op, want dan kunnen de steentjes elkaar aanraken. Diamanten samen dragen kan dan gelukkig weer wel ;)

Er zijn drie verschillende kleuren goud: geel, wit en rosé - ONWAAR

We snappen waar de verwarring vandaan komt. Er zijn genoeg sieraden (ook bij Lucardi) die te koop zijn in de kleuren geelgoud, witgoud en roségoud. Toch is er maar één échte kleur goud en dat is de gele variant. Puur goud is te zacht om sieraden van te maken. Gouden sieraden zijn dus altijd gemixt met andere materialen voor de hardheid. Rosé- en witgoud zijn gemixt met materialen die voor de kleur zorgen, bij roségoud is dit koper, bij witgoud is dit zink, zilver of palladium.

Iedere oester produceert een parel - ONWAAR

Nope, dat is jammer hè? Een oester die een parel voorbrengt is heel erg zeldzaam. Het gebeurt pas als er iets van buitenaf de schelp is binnengedrongen. De oester omsluit het vreemde deeltje met parelmoer (het mooie gekleurde laagje aan de binnenkant van de schelp) en blijft dit doen tot er een parel ontstaat. Ongeveer 1 op de 10.000 oesters produceert een parel.

Al het goud van de wereld past in een zwembad - WAAR

Hoe gek ook:  dit is waar. Het lijkt misschien alsof er heel veel goud in te koop is in de wereld, maar als je al het goud wat ooit gemijnd is zou smelten, dan zou het net een Olympisch Zwembad tot het randje vullen.

Nu al deze mythes zijn verduidelijkt vinden wij het tijd om lekker te shoppen! Je shopt al onze sieraden voor een héél leuk prijsje! 


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..