De modetrends van de afgelopen jaren blijven steeds weer terug komen. Waar een paar jaar geleden vooral de 90’s stijl weer helemaal terug was zie je nu ook weer meer trends uit de 00’s en zelfs de 70’s een comeback maken. Bij retro trends denk je misschien vooral aan kleding en schoenen, zoals de flared broeken, opvallende 70’s printjes en plateauzolen. Toch blijven de sieraden niet achter en zie je ook hier dat bepaalde stijlen van vroeger helemaal on trend zijn. Ben je benieuwd naar onze favoriete retro trends in sieraden en horloges? In deze blog zetten we ze op een rijtje!

Naamkettingen

Na de opkomst van de naamkettingen zijn deze een tijdje helemaal uit het modebeeld verdwenen, tot een paar jaar terug. En wat zijn we blij met deze comeback! De klassieke naamketting heeft een aantal nieuwe uitvoeringen met meer keuze in de lettertypes en stijl van het sieraad. Zo is er voor iedereen wel een perfecte naamketting te vinden!

Naamketting chunky Naamketting zilverkleurig Naamketting losse letters

Hoops

Weet je nog dat we oorringen droegen die zo groot waren dat ze tegen je schouders aan kwamen? Zo ver hoeven niet meer te gaan maar de lekker opvallende statement hoops zijn wel weer helemaal terug! Je kan kiezen voor een paar grote oorringen maar je kan ook gaan voor een kleiner maar breder model dat goed op valt.

Grote oorringen goudkleurig Oorringen zilver chunky Oorringen statement goudkleurig

Kralen armbanden en kettingen

Van de zelfgemaakte kralen armbandjes voor je BBF tot chokers met kleurige kraaltjes. De kralen sierden waren er vroeger al in veel verschillende soorten en maten en zijn nu weer helemaal terug van weg geweest! Wij zijn helemaal fan van de vrolijke kleurige sieraden die elke outfit opleuken. Wil je het iets subtieler houden? Een nieuwe draai aan deze oude trend zijn de sieraden met kraaltjes in dezelfde kleuren familie. Zo heb je wel het speelse effect van de kraaltjes maar dan wat minder opvallend.

Kralenarmband met schelp Kralenketting met muntje Kralenarmband

Medaillons

Medaillons hebben een echte vintage uitstraling. In de afgelopen jaren zijn deze persoonlijke hangers al vaker terug gekomen en de laatste tijd zie je ze ook weer steeds meer! Het personaliseren van sieraden is een trend die al langere tijd aan de gang is en de medaillons passen hier perfect bij. Niet alleen kan je een foto van een dierbare in het medaillon doen, sommige modellen kan je ook laten graveren!

Goudkleurig medaillon rond Zilverkleurig medaillon hart Medaillon vierkant goudkleurig

Retro horloges

Wanneer je denkt aan een retro horloge is er waarschijnlijk één merk waar je meteen aan denkt… Casio! De horloges van Casio hebben nog die echte retro look en zijn eigenlijk altijd wel populair gebleven. De huidige Casio retro horloges zijn gebaseerd op het ouderwetse digitale horloges uit begin jaren ’80. Kenmerkend hiervoor zijn de kleine digitale cijfertjes en een stalen band. De horloges worden graag gedragen door mannen én vrouwen en zijn dan ook unisex.

Casio retro horloge goudkleurig Casio retro horloge zilverkleurig Casio retro horloge zwart

Wat is jouw favoriete retro trend?

Ben jij ook helemaal in to de retro trends? Duik eens je kast in om te kijken of je nog een echt retro exemplaar van vroeger hebt of shop jouw nieuwe favorieten in de Lucardi webshop!

Een momentje, we updaten jouw winkelmand!

loading..