Heb jij altijd al eens een unieke houder willen hebben voor jouw favoriete ring? Of raak je juist vaak een of meerdere ringen kwijt en wil je een leuke manier vinden om ze zo op te bergen, dat je ze nooit meer kwijt raakt? In deze DIY leggen we je aan de hand van een paar simpele stappen uit hoe je van een fotolijstje gemakkelijk een leuke ringhouder maakt!

Wat heb je nodig?
Om te kunnen beginnen aan deze DIY heb je een aantal dingen nodig:
- Fotolijstje
- Hamer
- Spijker
- Liniaal
- Pen/potlood
- Een woord met een letter O die is weggelaten op A4 papier (hou hierbij rekening met de maat van een fotolijstje, 10X15)
- Schaar
- Je favoriete ring

Hoe te beginnen?
Voordat je begint met deze DIY, leg je het fotolijstje even over het geprinte woord heen om te kijken of deze aan alle kanten bedekt wordt door het lijstje. Vervolgens pak je een pen of potlood en trek je een lijntje langs de randen van de fotolijst. Haal vervolgens het lijstje van het papier af, leg de liniaal aan de bovenkant van de letters en zet tussen het de twee letters in het midden een puntje. Let op! Dit is een precies werkje en hij moet goed recht staan, omdat je hier later op deze plek de spijker in het lijstje zal gaan slaan!

Vervolgens knop je langs de overtrek van het fotolijstje het woord uit. Vervolgens haal je de achterkant én het glas uit het fotolijstje en daarna leg je het uitgeknipte woord in het fotolijstje om te checken of deze past. Soms kan het zijn dat de randjes net niet goed passen, zorg er dan voor dat je iets extra van de randjes afknipt omdat je anders straks het papier niet goed kan spannen op de achterkant! Plaats vervolgens het achterkantje van het fotolijstje terug en draai het lijstje op. Nu is het tijd om de spijker in het fotolijstje te staan op het puntje wat je eerder met je pen hebt aangestipt. Let op! Hier is best wat kracht voor nodig, dus wees niet bang of een paar keer goed met je hamer te slaan. Controleer daarna of de spijker goed vast zit.

En als blijkt dat je spijker goed vast zit, is het tijd om je favoriete ring aan de spijker te hangen. Handig om te weten is dat een ring met steentje altijd met de steen naar onderen zal hangen, omdat dit zo gebeurt door de zwaartekracht!

En zo flans je gemakkelijk een leuke, nieuwe ringhouder in elkaar van een oud fotolijstje. Zo raak je nooit meer je favoriete ring kwijt!

Psst.. Wil je nog even een voorbeeld van deze leuke DIY zien? Bekijk dan het filmpje!


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..