Eigenschappen palladium

Wat zijn de eigenschappen van palladium?

Het edelmetaal palladium bestaat nog niet zo heel lang. Hij is in 1803 ontdekt door een Engelse scheikundige in Zuid-Amerika. Het edelmetaal is vernoemd naar de Griekse godin van de hemel, de wijsheid en kunst.

 

Palladium lijkt erg op platina en witgoud, en begint steeds meer belangstelling te krijgen. Palladium wordt vaak in trouwringen verwerkt. Dankzij het lichte gewicht van palladium zijn de prijzen gunstig in vergelijking met identieke ringen van platina of witgoud. Palladium reageert niet op zuurstof, dus behoudt het de mooie glans van sieraden.

 

Het is hypoallergeen, dus voor mensen die allergisch zijn voor bepaalde materialen is het aan te raden een sieraad van palladium kopen, zij zullen die zonder klachten kunnen dragen. Palladium is na bewerking een zeer hard materiaal, dat niet snel zal krassen of beschadigen.

 

De lage prijs van palladium gecombineerd met de indrukwekkende eigenschappen en de glinsterende uitstraling van het edelmetaal maakt het zo gewild. Diamanten gezet in palladium komen ook prachtig uit, mooi voor de bruid! Voor de bruidegom hebben we een bijpassende ring zonder diamant.

Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..