Hoe zorg je dat je trouwring mooi blijft

Yay, you got married! De mooie ring om je vinger is het bewijs! Nu is het belangrijk dat je deze ring ook zo mooi mogelijk houdt. Hieronder hebben we tips voor je op een rijtje gezegd waarmee je zorgt dat de trouwringen, van jou en je partner, de rest van jullie leven mee kunnen :)

 

Draag je trouwring niet bij intensief werk

Hoe goed de kwaliteit van je trouwring ook is: het blootstellen aan zwaar werk is nooit een goed idee. Als je zwaar werk gaat doen waar je je handen veel gebruikt, draag je ring dan niet. Dit voorkomt onnodige beschadigingen.

 

Vermijd contact met chemische middelen

Draag je trouwring niet als je gaat schoonmaken, dus als je de ramen zeemt of de vloeren boent: doe ‘m af! Kijk ook uit met chemische middelen in de badkamer, zoals haarlak en parfum. Spuit dit nooit direct op je trouwring en als het toch gebeurt: spoel de ring dan af met water.

Berg diamanten ringen nooit bij elkaar op

Wil je je diamanten trouwring eventjes op een veilige plek opbergen? Zorg dat dat je het niet samen met andere diamanten sieraden opruimt. Hoewel diamant het sterkste natuurlijke materiaal op de aarde is, kunnen twee diamanten elkaar wel beschadigen. Twee ringen met diamant tegelijkertijd dragen, dat kan natuurlijk wel!

 

Poets je trouwring en diamant op

Na verloop van tijd kan een trouwring (en een diamant) dof worden.  Zorg dat je ring weer gaat stralen door het op te poetsen met poetsmiddelen. We hebben een speciale reinigingsvloeistof voor sieraden. Dompel de ring hier een aantal seconden in onder, spoel hem af en wrijf het droog: je trouwring heeft binnen no-time zijn mooie glans terug. Als je diamant wat dof is, kun je deze oppoetsen met een zachte tandenborstel en een sopje met milde zeep. Zo laat je je edelsteen extra shinen!

Laat je diamant af en toe controleren

Extra zekerheid kan geen kwaad! We kunnen je daarom adviseren om je trouwring (vooral als er een diamant in zit) af en toe eens te laten controleren bij de juwelier. Als er sprake is van slijtage, of als de zetting van de diamant los zit, dan ben je er op tijd bij. Zo voorkom je dat je je diamant verliest! 

Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..