9944 4.25

Oorbellen schieten

Is het zover? Ga je ein-de-lijk oorbellen laten schieten, of wil je graag een tweede of derde gaatje? Dan ben je bij Lucardi aan het juiste adres! Op deze pagina vindt je alle informatie die je moet weten.

 

Wanneer mag ik oorbellen laten schieten?

Lucardi schiet oorbellen vanaf 3 maanden oud. Je kunt bij ons in ieder filiaal terecht, zonder een afspraak te maken. Afhankelijk van de drukte in de winkel kunnen we je meteen helpen. Tot een leeftijd van 16 jaar heb je toestemming van je ouders nodig.


Hoe werkt het oorbellen schieten precies?

Bij Lucardi wordt gewerkt met het Inverness Systeem. Dit systeem is erg soepel en stil. In één vloeiende beweging wordt het gaatje geprikt en door de  veiligheidssluiting vastgezet. Gaatjes laten schieten met het Inverness systeem heeft twee grote voordelen ten opzichte van andere systemen:

  • De oorbellen van Inverness zijn steriel verpakt in cassettes en worden direct vanuit de cassettes in het oor geschoten. Op deze manier is de kans op infectie en besmetting nihil. De oorbellen worden namelijk pas blootgesteld als ze veilig in het oor zitten.
  • De veiligheidssluiting zorgt voor een optimaal genezingsproces door de punt van de oorbel af te schermen en door te voorkomen dat de sluiting te strak kan zitten. Hierdoor is een goede luchtstroom mogelijk en kan de oorbel niet vastgroeien tijdens het genezingsproces.

Kan ik bij Lucardi ook een piercing laten zetten?

Bij Lucardi schieten we alleen oorbellen in het zachte gedeelte van het oor, in de oorlel dus. We schieten niet in kraakbeen. Een piercing of een helix kun je ook niet bij ons laten zetten. Een tweede of derde gaatje in je oorlel kan wel.

 

Hoeveel kost het schieten van oorbellen?

Het schieten van oorbellen is gratis bij Lucardi. Je betaalt alleen voor de speciale schietoorbellen. Deze zijn al verkrijgbaar vanaf € 9,99, in verschillende kleuren, vormen en materialen.

 

Hoe verzorg ik mijn oorbellen na het schieten van gaatjes?

Verzorg je oren drie keer per dag met een druppeltje ontsmettingsmiddel aan de voor- en achterkant van de oorlel. Draai de oorbel voorzichtig, zodat het ontsmettingsmiddel diep in het gaatje kan doordringen en om vastgroeien te voorkomen. Wil je meer informatie over hoe je oorbellen moet verzorgen? Lees er alles over in onze blog

 

Hoe lang moet ik de schietoorbellen inhouden?

Je kunt de schietoorbellen het beste zes weken dragen, zodat je oren goed kunnen herstellen. Daarna mag je nieuwe oorbelletjes uitzoeken. We raden je wel aan om de eerste 6 maanden oorknopjes te dragen. Wil je precies weten hoe lang je nog moet tot je andere oorbellen in mag? Download hier de aftelkalender. Dan kun je afkruisen hoeveel nachtjes je nog moet slapen. 

 

Wil je oorbellen laten schieten of heb je een vraag? Kom dan langs in onze winkels. Zoek hier het dichtstbijzijnde filiaal. 

Een momentje, we updaten jouw winkelmand!

loading..