10038 4.25

Recept voor de lekkerste gevulde kruidnoten

Mmm… Dat wordt smullen!

De decembermaand zit vol met heerlijk eten, sinterklaas, kerst en oud en nieuw hebben allemaal een eigen lekkernij waar we met z’n allen heel het jaar naar uit kijken.

 

De supermarkten liggen vanaf september al vol met allerlei lekkers om te kopen, maar het is natuurlijk nog veel leuker om dit jaar zelf een lekkernijtje te maken!

 

Na veel zoeken en testen hebben wij het allerlekkerste sinterklaas recept voor je gekozen. We zijn gegaan voor een combinatie van twee originele sinterklaas smaken: kruidnoten en amandelspijs. Met dit lekkere en makkelijke recept kan je iedereen op 5 december verassen met heerlijke zelf gemaakte gevulde kruidnoten!

 

Wat heb je nodig voor 70 gevulde kruidnoten?

  • 100 gram boter
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • Snufje zout - 6 eetlepels melk
  • 250 gram amandelspijs

 

Hoe maak je het?

Klop de boter en suiker romig in een kom. Eenmaal romig, voeg je de rest van de ingrediënten toe. Meng het tot een mooi deeg. Leg het deeg eventueel te rusten in de koelkast, daar wordt het nog lekkerder van. Geen zin om te wachten? Je kunt ook gelijk verder gaan.

 

Snij de amandelspijs in kleine blokjes en draai hier een balletje van. Neem een stukje deeg dat iets groter is dan je balletje spijs. Druk het deeg plat, leg de spijs hier op en vouw het deeg dicht. Draai tot een mooi rond balletje en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de gevulde kruidnoten op 180 graden in 20-25 minuten gaar. Laat ze afkoelen op de bakplaat.

 

 

Zeker zijn van een perfecte pakjesavond?

Verwen jouw (b)engeltje deze pakjesavond met een mooi sieraad. Shop de leukste kinderkettingen hier!

 

Bron: http://www.laurasbakery.nl/

Een momentje, we updaten jouw winkelmand!

loading..