Smartwatches zijn tegenwoordig helemaal in, iedereen draagt er een. Doordat zo veel mensen nu een smartwatch willen, komen er steeds meer verschillende soorten en modellen. Maar welke smartwatch past nou eigenlijk het best bij jou? Het is hierbij niet alleen belangrijk welke smartwatch het mooist is maar ook welke functies het model heeft, wat is de prijs kwaliteit verhouding is maar ook voor welk merk er gekozen gaat worden.

Welke type smartwatches zijn er?

De ‘echte’ smartwatch

Er zijn meerdere type smartwatches, zo zijn er de touchscreen smartwatches, maar ook de hybride smartwatch, connected watch en de activity tracker. De touchscreen smartwatch is het meest compleet qua functies en werkt onafhankelijk van de telefoon. 

Het voordeel van de touchscreen smartwatch is alle handige functies die het dagelijks leven net wat makkelijker maken. Hoewel elk model weer verschillende functionaliteiten heeft zijn er een aantal die in elk model wel terug te vinden zijn. De functies die de meeste touchscreen smartwatches hebben zijn:

 • Notificaties van o.a. social media en mail
 • Navigatie
 • Muziek luisteren
 • Berichten versturen
 • Activity tracker
 • Hartslagmeter

smartwatches

Andere type smartwatches

Zoals gezegd zijn er naast de smartwatch ook andere type slimme horloges. Het gaat hierbij om de hybride smartwatch, de connected watch en de activity tracker. Wat het verschil en in wat elk van deze slimme horloges kan leggen we hier uit!

Hybride smartwatch of connected watch

De hybride smartwatch of ook wel connected watch genoemd, is een traditioneel analoog horloge maar dan met een paar extra handige snufjes van de smartwatch. Een goed voorbeeld hiervan zijn de bluetooth connected horloges van G-Shock. Deze horloges worden via bluetooth verbonden met de telefoon waardoor er gegevens uitgewisseld kunnen worden zonder dat dit heel veel energie kost. Zo wordt bijvoorbeeld de tijd automatisch aangepast aan de tijdzone waar je bent, als je horloge gekoppeld is aan je smartphone.  

Activity tracker

Tot slot is er nog de activity tracker, deze zijn zoals de naam al zegt meer gericht op het bijhouden van verschillende activiteiten. Dit accessoire is perfect voor mensen met een sportieve levensstijl die tijdens hun activiteiten graag verschillende dingen in de gaten houden. Ook bij de activity trackers verschilt het per model welke functionaliteiten er precies op zitten. De meeste modellen hebben in ieder geval de volgende functies:

 • Stappenteller
 • Bloeddrukmeter
 • Zuurstofgehaltemeter
 • Hartslagmeter
 • Slaapmonitor
 • Calorieverbruik

Activity trackers

Zo kies je de perfecte smartwatch

Nu je iets meer weet over de verschillende soorten smartwatches heb je misschien al meer een beeld van welk model het beste bij jou past. Als je er toch nog niet helemaal uit bent zijn er nog een paar dingen waar je jouw keuze op kan baseren.

Waar gebruik je het horloge voor?

Een van de eerste vragen die je jezelf kan stellen is met welk doel je de smartwatch vooral wilt gaan gebruiken.

Ben jij een echte sportieveling en is het horloge voor jou dan ook voornamelijk om je prestaties te meten? Dan is waarschijnlijk de activity tracker de beste keuze voor jou. Deze doe je om wanneer je gaat sporten en geeft je alle informatie die je nodig hebt. Afhankelijk van wat voor soort sportieve activiteiten jij doet kan je het beste model uitkiezen. Let hierbij naast de functionaliteiten bijvoorbeeld ook op de waterdichtheid en of het horloge tegen een stootje kan.

Wil jij graag een smartwatch omdat je helemaal fan van handig gadgets bent je deze graag in het dagelijks leven gebruikt? Dan is de meest uitgebreide smartwatch echt iets voor jou. Bij je keuze uit de verschillende smartwatch modellen kan je kiezen voor het model met de meest uitgebreide functionaliteiten zodat je alle handige gadgets tot je beschikking hebt

Hoeft het voor jou allemaal niet te ingewikkeld maar zou je het wel fijn vinden als je net wat meer handigheidjes in je horloge hebt? Kijk dan eens naar de hybride smartwatch. Dit is het perfecte horloge voor iemand die elke dag een horloge draagt en niet veel poespas hoeft, maar bijvoorbeeld veel reist en daarom het handig vindt wanneer het horloge altijd op de juiste tijd staat. De hybride smartwatch kan ook een perfect instapmodel zijn voor als je eerst even wil uitproberen of een horloge met slimme functies wel iets voor jou is.

Smartwatch

Kies de smartwatch met de juiste uitstraling

Hoewel de functies van een smartwatch het belangrijkste zijn wil het oog natuurlijk ook wat, vooral als je van plan bent het horloge dagelijks te dragen. Hierin heb je keuze uit verschillende type modellen. Zo kan je kiezen voor een sportief model maar ook voor een smartwatch die bijna niet van een ‘normaal’ horloge te onderscheiden is. Deze heeft bijvoorbeeld een stalen band en kan je zo instellen dat hij ook een klokje met wijzers toont in plaats van de digitale tijdsaanduiding.

Met al deze informatie kan jij vast en zeker je nieuwe smartwatch kiezen! Je vindt alle smartwatches op onze website en ook voor de hybride G-Shock horloges ben je bij Lucardi aan het juiste adres.


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..