Heb je een ring die nèt niet lekker zit en wil je deze weer perfect laten passen? Hier vind je allerlei informatie over het vermaken van ringen! Just keep reading!

Hoe werkt het vergroten of verkleinen van een ring?

Een ring kun je niet zelf vergroten of verkleinen, dit moet je bij een goudsmid laten doen. Bij het vergroten van de ring wordt het door middel van een mal vermaakt, of eventueel een stukje edelmetaal tussen gevoegd. Bij het verkleinen van een ring wordt een stukje edelmetaal weggehaald en vervolgens wordt het weer aan elkaar gesoldeerd en mooi afgewerkt.

Kunnen alle ringen vergroot of verkleind worden?

Niet alle ringen zijn geschikt om te vergroten of verkleinen. De materialen goud en zilver zijn hier geschikt voor, maar staal en palladium bijvoorbeeld niet. Deze kunnen breken omdat deze materialen té hard zijn. Ook ringen met bijvoorbeeld zirkonia of diamant kunnen niet altijd op maat gemaakt worden. Hoe meer steentjes er in zitten, des te moeilijker het wordt.

Hoeveel maten kan mijn ring vergroot of verkleind worden?

Een ring kan maximaal 1 maat vergroot of verkleind worden. Een ring met stenen kan maximaal een halve maat vermaakt worden anders heb je kans dat door het verbuigen van de ring de steentjes los gaan zitten. Deze stenen kunnen namelijk door de spanning los laten. We raden aan om altijd het advies van een van onze collega’s in de winkel te vragen om zo een teleurstelling te voorkomen.

Hoe gaat het vergroten of verkleinen bij Lucardi?

Als je bij Lucardi een ring wil vergroten of verkleinen, sturen we het op naar onze goudsmid. De kosten van het op maat laten maken kunnen per ring verschillen. Dit heeft te maken met hoe ingewikkeld het vermaken is en of er edelmetaal moet worden toegevoegd. Je ring hoeft niet bij Lucardi gekocht te zijn om door ons vergroot of verkleind te worden. Er kan altijd vooraf een prijsopgave gedaan worden.

Nu weet je of je ring vergroot of verkleind kan worden, maar ringen heb je nooit genoeg! 


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..