Duurzame sieraden

duurzame sieraden
duurzame sieraden

Wist jij dat Lucardi ook duurzame en gerecyclede sieraden & horloges in het assortiment heeft? Met deze sieraden en horloges maak jij jouw outfit af en draag je ook een steentje bij aan een duurzamere en mooiere wereld! Lees op deze pagina meer over onze duurzame collecties en laat je inspireren!

Shop nu

Styling Inspiration

Duurzame sieraden
Duurzame sieraden
Duurzame sieraden
hottot

Hot & Tot

Het merk Hot&Tot heeft houten horloges die met de hand zijn gemaakt van resthout. Zo maken we samen de aarde een stukje groener! 

Bekijk de collectie
duurzame sieraden

Gerecyclede materialen

Onze duurzame sieraden zijn gemaakt van gerecyclede materialen als staal en zilver. Voor deze sieraden worden gebruikte zilveren en stalen sieraden of andere voorwerpen gesmolten en gevormd tot nieuwe sieraden. Naast de standaard collectie zijn er ook duurzame naamkettingen. Deze kettingen worden in ons eigen Lucardi Atelier gemaakt en hebben daardoor een extra snelle levertijd.

Bekijk duurzame sieraden

Duurzame sieraden en horloges

De afgelopen jaren is duurzaamheid een thema dat steeds meer aandacht krijgt en ook door steeds meer mensen in hun dagelijks leven belangrijk wordt gevonden. Doordat er zo veel aandacht voor duurzaamheid is komen er gelukkig ook steeds meer duurzame en verantwoorde opties voor bijna elke aankoop. En natuurlijk blijven sieraden niet achter!

Hoewel duurzaamheid veel verschillende betekenissen kan hebben, houden duurzame sieraden vooral in dat er verantwoord gebruik is gemaakt van de materialen. Dit is bijvoorbeeld door grondstoffen te recyclen om er nieuwe sieraden van te maken of juist afvalmateriaal van andere producten te gebruiken als materiaal voor sieraden. Hiernaast wordt er onder duurzaamheid ook vaak verstaan dat er bij de productie meer aandacht is voor mens en milieu. Dit kan bijvoorbeeld zijn door de winning van de grondstoffen en productie zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. De aandacht voor de mens in het hele proces houdt in dat er meer aandacht is voor de mensenrechten en dat de mensen in het hele proces een eerlijke beloning voor hun materialen en werk krijgen betaald. 

Ook bij Lucardi vind je fair trade sieraden

Bij Lucardi verkopen we verschillende soorten en merken sieraden of horloges die echt gefocust zijn op duurzaamheid. Naast duurzaam worden deze sieraden ook wel fair trade genoemd. Fair trade staat voor eerlijke handel en houdt in dat er bij de productie van de sieraden gekeken wordt naar een duurzame manier van het winnen van grondstoffen en het produceren van de producten. Hiernaast staat eerlijke handel ook voor mensen waarbij iedereen in het proces een eerlijk loon krijgt.

Bij Lucardi verkopen we inmiddels al verschillende duurzame sieradenmerken en proberen we ook in andere aspecten de focus te leggen op duurzaamheid. Het duurzame sieradenmerk Elora is hier een goed voorbeeld van. Voor de Elora producten wordt er namelijk gebruik gemaakt van gerecycled zilver. Zo krijgen oude zilveren producten een tweede leven als mooi sieraad. Door deze manier van produceren hoeven er geen nieuwe grondstoffen gebruikt te worden.

Waar de Elora sieraden van zilver zijn (eventueel met een goldplating), zijn er ook voor de gold lovers sieraden van goud met meer aandacht voor duurzaamheid. Dit is onze Responsible Gold collectie en de sieraden uit deze collectie zijn verantwoord op verschillende manieren. Zo wordt er bij de winning van het goud rekening gehouden met het milieu maar wordt er ook voorkomen dat mensenrechten worden geschonden. Hiernaast krijgen de arbeiders een eerlijke prijs voor hun goud.

Ben je meer van de horloges dan sieraden? Kijk dan eens bij het merk Hot&Tot! De horloges van dit Nederlandse merk zijn gemaakt van duurzaam resthout, waardoor er dus geen extra bomen zijn omgehakt voor de productie van de horloges. Daarnaast wordt er voor elk verkocht horloge een boom geplant in samen werking met stichting One Tree Planted.

Shop jouw eerlijke sieraden of horloges bij Lucardi

Spreekt een meer duurzame aankoop jou wel aan? Bekijk dan op deze pagina al onze duurzame sieraden en horloges en kies jouw favoriet. Sommige van de sieraden zijn ook in onze winkels verkrijgbaar maar het hele assortiment vind je in onze webshop.

Wil je ook bij je bestelling rekening houden met het milieu? Door te kiezen voor afhalen in één van onze winkels maak je de groenere keuze. Jouw pakketje gaat dan mee met de aanlevering voor de winkel en er hoeft geen bezorger apart voor te rijden!