Tessa Broekhuizen

Piercings

Het is inmiddels al jaren een echt fashion statement, piercings zijn tegenwoordig populairder dan ooit! Waar we een aantal jaar geleden de navelpiercing op zagen komen, zien we nu vooral veel oorpiercings en tongpiercings voorbij komen. Tijd om eens wat meer in de piercingtrend te duiken!

Er zijn heel veel verschillende soorten piercings, in deze blog hebben we alle soorten die je bij Lucardi kan vinden op een rijtje gezet.

  1. Helix piercing
  2. Tragus piercing
  3. Navelpiercing
  4. Tongpiercing
  5. Neuspiercing

In onze Lucardi webshop zijn er verschillende soorten piercings. Sommige spreken voor zich maar er zijn ook piercings waarvan je misschien niet meteen weet wat het precies is. Zo zie je de micro barbell piercing en de seamless piercings. De micro barbell piercing bestaat uit een staafje en 2 bolletjes, waarbij je een bolletje van het staafje los kan maken om op die manier de piercing vast te zetten. Deze micro barbell piercings kun je gebruiken als navel-, tong-, tragus- of helixpiercing. De seamless piercing bestaat uit een rondje en heeft geen aparte slotje. De seamless piercing kun je gebruiken als neus-, helix- of traguspiercing.

Helixpiercing

De laatste jaren is de helixpiercing erg populair geworden. De helixpiercing wordt geplaatst in het bovengedeelte van het oor, in het kraakbeen. Na het piercen van deze piercing wordt vervolgens vaak voor een knopje of een ringetje gekozen. Bij Lucardi kun je sinds een tijdje ook een laten zetten. Dit gebeurt in het vlakke gedeelte van het kraakbeen, en dus niet in de rand, waar je een helix piercing vaak ziet. Bij vrijwel alle Lucardi filialen kun je een helixpiercing laten schieten. De filialen hebben hierbij goedkeuring vanuit de GGD, en zullen zich houden aan de daarbij gestelde richtlijnen.

Tragus piercing

Een andere populaire oorpiercing is de tragus piercing. De tragus is het stukje waarmee je je oor dicht kunt drukken of waar je oordopjes achter blijven hangen. De traguspiercing vind je bijvoorbeeld als staafje met aan twee kanten een bolletje, ook wel de micro barbell piercing zoals hierboven uitgelegd.

Navelpiercing

De navelpiercings zijn nog altijd populair, zeker wanneer de warmere temperaturen eraan komen! Eigenlijk zie je deze trend altijd rond de zomer weer terugkomen. Voor de navelpiercings heb je keuze uit navelpiercing hangers of stalen navelpiercing knopjes.

Tongpiercing

Misschien een piercing die je niet zo snel in het rijtje bij Lucardi zou verwachten, maar sinds een tijdje hebben wij ook tongpiercings in de collectie! De piercings zijn gemaakt van staal en zijn gemakkelijk in gebruik: de piercing wordt ook wel een micro barbell genoemd, waarbij de piercing bestaat uit twee bolletjes en een staafje. Hierdoor kun je het bolletje heel gemakkelijk op het staafje klikken, en blijft de tongpiercing goed zitten.

Neuspiercing

Naast de oorpiercings zijn ook nog altijd de neuspiercings populair. De neusvleugel piercing is hierbij de bekendste piercing, en de een van de meest verkochte modellen zijn hierbij de neuspiercing ringetjes (seamless ringetjes) maar er zijn ook neuspiercing knopjes. Mocht je zelf niet zo’n fan zijn van de ringetjes of het lastig vinden om dit in te zetten, dan kun je hier ook een piercing in doen die je niet helemaal sluit.  

Piercings zijn een hele leuke toevoeging aan jouw dagelijkse look! Het is makkelijk in onderhoud, je kunt regelmatig wisselen van nieuwe stijlen sieraden en ze zijn tijdloos! Het laten zetten van een piercing lijkt misschien heel eng, maar het is zo gebeurd! Je hebt er lang plezier van maar kan de piercing er ook weer makkelijk uit halen als je er op uitgekeken bent. Kortom, piercings zijn een leuke manier om net voor iets extra’s te gaan naast je normale sieraden. Voor welke piercing ga jij?   

Piercen bij Lucardi?

Misschien ken je Lucardi al van het laten schieten van oorknopjes, maar sinds een tijdje kun je ook een piercing laten zetten in het kraakbeen aan de bovenkant van je oorschelp. Wil je meer weten over het laten zetten van een piercing bij Lucardi? Bekijk dan alle info via de pagina 'alles over piercen'. 

Ben jij benieuwd wat er allemaal in het assortiment van Lucardi aanpiercings te vinden is? Check dan snel hier alle piercings in het assortiment!