Laura Brouns

Aan welke hand draag je je trouwring?

De grote vraag.. aan welke hand draag je nu eigenlijk de trouwring, ofwel, draag je de trouwring links of rechts?! Aanstaande bruidsparen vragen zich dit vaak af, en het antwoord is eigenlijk heel simpel: dat mag je zelf bepalen! Er is geen ‘juiste’ manier om een trouwring te dragen, want dit verschilt per land en per geloof. In deze blog vertellen we meer over de oude én huidige gewoontes en tradities over trouwringen.

Trouwring: welke hand?

Traditioneel gezien komt de keuze van de hand waar je de trouwring draagt dus vanuit het geloof. In Nederland dragen de Katholieken de trouwring links, en de Protestanten juist rechts. Dit geldt overigens niet voor alle landen, dit kan per land verschillen. Overigens komt de traditie vanuit de Oude Egyptenaren, zij droegen de trouwring aan de linkerhand. Zij geloofden dat de linker ringvinger de enige vinger is die direct in verbinding staat met je hart. Dit wordt de ‘ader der liefde’ of de ‘vena amoris’ genoemd. Super romantisch, toch?

De huidige traditie

Tegenwoordig zie je dat mensen vaak minder streng de officiële tradities opvolgen en vaak voor het meest praktische gaan: ben je rechtshandig, dan draag je de trouwring links, en andersom. Hetzelfde geldt voor bepaald werk waar je de trouwring mee zou kunnen beschadigen, in dat geval draag je de ring aan de kant waar je beschadiging mee kunt voorkomen.

Verlovingsring: welke hand?

Maar hoe zit het dan met de verlovingsringDe verlovingsring en de trouwring draag je in de volgorde waarin je de ringen hebt gekregen. Draag jij jouw verlovingsring links, dan is de traditie dat de trouwring aan de rechterhand gaat. Echter zie je tegenwoordig steeds vaker dat mensen de verlovingsring en trouwring aan dezelfde vinger dragen.

Jouw trouwring mag gezien worden!

Natuurlijk ook niet onbelangrijk: je kunt de ring ook aan de dominante hand dragen, om je ring aan zoveel mogelijk mensen te laten zien. Dus ben jij rechts? Draag ‘m rechts voor de volle aandacht op jouw prachtige ring! Je gebruikt deze hand meer, dus dat betekent dat je ring goed opvalt. Pronken maar!

Trouwringen uitzoeken

Welke hand je ook kiest: we hebben bij Lucardi de leukste ringen voor je! Koop je een trouwring bij ons, dan wordt deze speciaal voor jou op maat gemaakt. Daarnaast heeft Lucardi een snelle levertijd, want na twee weken is je ring al in huis! En de prijzen zijn nu wel héél voordelig, want bij aankoop van een paar trouwringen is de goedkoopste ring €89,99!*

trouwringen Lucardi

Gratis verrassingspakket

Wil je meer inspiratie en ben je benieuwd naar de collectie? Vraag dan nu de gratis trouwringenbrochure aan en ontvang een leuk verrassingspakket voor jou en je verloofde! 

Vraag de brochure aan