Laat vandaag gratis een sieraad of horloge graveren  SHOP NU!

Yes het is zover, eindelijk heb je oorbelletjes laten schieten! Nu is het belangrijk dat je ze goed verzorgd, zodat de wond mooi geneest en je daarna leuke andere oorbellen uit kunt zoeken. Hieronder hebben we alles op een rijtje gezet wat je moet weten als je net gaatjes hebt laten schieten.

Hoe verzorg ik mijn oren als ik net gaatjes heb laten schieten?

Het beste is om de oorbellen twee keer per dag te verzorgen. Gebruik ontsmettingsmiddel en druppel aan de voor- en achterkant van het oor. Probeer geen watje te gebruiken, omdat dit pluisjes kan achterlaten. 

Moet ik net geschoten oorbellen wel of niet draaien?

Bij het schoonmaken met het ontsmettingsmiddel raden we je aan om de oorbel voorzichtig te draaien, om vastgroeien te voorkomen en er voor te zorgen dat het ontsmettingsmiddel tot diep in het gaatje kan doordringen. Let er bij het aanraken van je oorbel en je oor goed op dat je handen schoon zijn.

Is het normaal als mijn oren pijn doen na het schieten?

De oren kunnen wat gevoelig zijn als de oorbellen net zijn geschoten, een lichte irritatie die max 3 dagen duurt is normaal. Gaat je oor echt pijn doen, wordt het heel rood en gaat het ook opzwellen? Dan kan het duiden op een ontsteking. Als je één van deze symptomen vertoont, neem dan contact op met de huisarts.

Kan ik met net geschoten oorbellen zwemmen?

Ja, je mag gewoon met net geschoten oorbellen zwemmen, maar maak je oren daarna wel een extra keer schoon met ontsmettingmiddel.  

Hoe lang moet ik de schietoorbellen inhouden?

Het beste is om de schietoorbelletjes minstens 6 weken te dragen. Daarna mogen ze vervangen worden door andere oorbellen. We raden je wel aan om de eerste 6 maanden alleen oorknopjes te dragen en de eerste 12 maanden geen zware oorbellen in te doen.

Waar moet ik nog meer op letten?

Pas op dat er niks achter de oorbel blijft haken, zoals je haar, kleding of een sjaal. Als het gebeurt, trek dan niet te hard want dan kan je je oorbel er per ongeluk uittrekken, of erger: je oorlel scheuren. Kijk daarom ook uit met je haar borstelen.  

Hou je oren en oorbellen goed schoon en dan kan je binnen no-time een leuk nieuw setje oorbellen uit komen zoeken! 


Een momentje, we updaten jouw winkelmand!

loading..