Yes het is zover, eindelijk heb je oorbelletjes laten schieten! Nu is de nazorg belangrijk, zo zorg je er voor dat de wond mooi geneest en je daarna leuke andere oorbellen uit kunt zoeken. Hieronder hebben we alles op een rijtje gezet wat je moet weten als je net gaatjes hebt laten schieten.​

Gaatjes schieten bij Lucardi Mogelijkheden voor gaatjes schieten bij Lucardi

Hoe verzorg ik mijn oren als ik net gaatjes heb laten schieten?

Het beste is om de oorbellen twee keer per dag te verzorgen. Bij Lucardi kun je een zoutoplossing kopen, dit kun je gebruiken rondom het geschoten gaatje aan de voor- en achterkant van het oor. Probeer hierbij geen watje te gebruiken, dit kan namelijk pluisjes achterlaten. In plaats hiervan zou je een tissue kunnen gebruiken.

Moet ik net geschoten oorbellen wel of niet draaien?

Bij het schoonmaken met de zoutoplossing raden we je aan om de oorbel voorzichtig te draaien, om vastgroeien te voorkomen en er voor te zorgen dat de zoutoplossing tot diep in het gaatje kan doordringen. Let er bij het aanraken van je oorbel en je oor goed op dat je handen schoon zijn.

Is het normaal als mijn oren pijn doen na het schieten?

De oren kunnen wat gevoelig zijn als de oorbellen net zijn geschoten, een lichte irritatie die max 3 dagen duurt is normaal.

Kan ik met net geschoten oorbellen zwemmen?

Ja, je mag gewoon met net geschoten oorbellen zwemmen, maar maak je oren daarna wel een extra keer schoon met de zoutoplossing.   

Hoe lang moet ik de schietoorbellen inhouden?

Het beste is om de schietoorbelletjes minstens 6 weken te dragen. Daarna mogen ze vervangen worden door andere oorbellen. We raden je wel aan om de eerste 6 maanden alleen oorknopjes te dragen en de eerste 12 maanden geen zware oorbellen in te doen.

Hoe lang moet ik mijn oren ontsmetten na het gaatjes schieten?

De zoutoplossing gebruik je zolang je de schietoorbelletjes draagt. Dit zal gemiddeld tussen de 6 a 8 weken zijn. We krijgen regelmatig de vraag of dit met sterilon kan, wij zouden in dit geval altijd een zoutoplossing aanraden.

Wat moet ik met een ontstoken oorbel?

Mocht je echt last krijgen van het geschoten gaatje, dan zouden we aanraden om de oorbel er uit te halen. Daarna is het belangrijk om het gaatje schoon te houden. Gaat je oor echt pijn doen, wordt het heel rood en gaat het ook opzwellen? Dan kan het duiden op een ontsteking. Als je één van deze symptomen vertoont, neem dan contact op met de huisarts.

Waar moet ik nog meer op letten?

Pas op dat er niks achter de oorbel blijft haken, zoals je haar, kleding of een sjaal. Als het gebeurt, trek dan niet te hard want dan kan je je oorbel er per ongeluk uittrekken, of erger: je oorlel scheuren. Kijk daarom ook uit met je haar borstelen. 

tips verzorging na gaatjes schieten lucardi

Tot slot: Hou je oren en oorbellen goed schoon en dan kun je binnen no-time een leuk nieuw setje oorbellen uit komen zoeken! Enne.. wil je helemaal voor de earparty gaan? Je kunt tegenwoordig ook bij Lucardi een oorpiercing laten zetten! 


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..