Pinksterweekend: 2e halve prijs op ringen! Shop Nu!

Algemeen

Over Lucardi

Lucardi juwelier is de grootste juweliersketen in Nederland en met een landelijke dekking altijd dichtbij. Voor de laatste trends op het gebied van sieraden en horloges ben je bij Lucardi Juwelier aan het juiste adres. Hip en trendy zijn de sleutelwoorden, maar nog belangrijker is de betaalbare prijs.

Lucardi Juwelier onderscheidt zich op een aantal punten van de traditionele juwelier. Het open winkelfront is zeer uitnodigend; je loopt er zo naar binnen. De winkels zijn zo ingericht dat je zelf je keuze kunt maken. De sieraden en horloges zijn overzichtelijk gepresenteerd in glazen vitrines. Vanzelfsprekend zijn er deskundige verkoopmedewerkers aanwezig om te adviseren en te assisteren.

 

Geschiedenis

Lucardi bestaat sinds 1988, toen nog bekend onder de naam Luigi Lucardi. In 2002 werd de nieuwe formule losgelaten op de winkels en kreeg Lucardi de nu bekende paarse kleur. Op 29 mei 2006 is Lucardi overgenomen door Klockgrossisten i Norden AB. Dit bedrijf heeft eind 2011 een naamsverandering ondergaan en heet nu Axcent of Scandinavia. Het hoofdkantoor van dit concern is gevestigd in Upplands Vasby, Zweden.

Lucardi heeft inmiddels winkels door heel Nederland en een webshop. Er is dus altijd een Lucardi bij jou in de buurt!

 

Collectie

Bij Lucardi kun je terecht voor de allerlaatste trends, maar ook voor de bekende klassiekers. Het assortiment bestaat uit een brede collectie sieraden in goud, zilver, staal, goldplated en bijou. Ook vind je de bekende merken als Casio, Esprit en Pulsar terug in de collectie. Wie op zoek is naar een kraamcadeau of kindergeschenk, kan bij Lucardi Juweliers kiezen uit een brede collectie van bijvoorbeeld kinderbestek, verzilverde rammelaars of een mooie verzilverde spaarpot.

 

Maatschappelijk Verantwoord Retailen

Lucardi juwelier heeft op 19 juni 2017 het IMVO - convenant ondertekend. We willen actief meewerken om de value chain van goud in sieraden die Lucardi juwelier verkoopt aan consumenten duurzaam en verantwoordelijk te laten zijn.

Het convenant is gebaseerd op de due diligence richtlijnen van de OESO. De OESO is de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling waar 35 landen bij zijn aangesloten die samen sociaal en economisch beleid ontwikkelen.

Het IMVO-convenant is door Lucardi juwelier ondertekend en we volgen de 5 stappen die in het convenant zijn vastgelegd. Lucardi juwelier heeft inmiddels met (alle) leveranciers de problematiek bespreekbaar gemaakt en aangegeven welk beleid binnen Lucardi juwelier gangbaar is. Inmiddels is duidelijk voor onze leveranciers dat er geen ontkomen aan is dat wanneer we onze producten sourcen we keuzes maken gebaseerd op de richtlijn.

Aangezien we in een klein land leven met een groot buitenland zijn er ook onder onze leveranciers initiatieven op dit terrein die we onderschrijven. Met onze leveranciers inventariseren we welke initiatieven zij nemen die eveneens bijdragen aan het uiteindelijke einddoel: het bereiken van een duurzame en verantwoordelijke goud value chain.

Bekijk hier ons certificaat.

 

Ontwikkelingen Maatschappelijk Verantwoord Retailen - juli 2017 t/m december 2018

Lucardi juwelier heeft een groot aandeel binnen de Nederlandse goudsector. Daarom vinden wij het ook ontzettend belangrijk, zelfs noodzakelijk om het goede voorbeeld te geven. Dit verwachten wij ook van de leveranciers waar wij mee samenwerken.

Daarom heeft onze afdeling inkoop, samen met de algemeen directeur, er het afgelopen jaar hard aan gewerkt om te voldoen aan de IMVO eisen, zoals deze in het convenant beschreven staan.

Wij hebben veel vertrouwen in de herkomst van het goud dat wij in- en verkopen, omdat wij aan onze leveranciers vragen om aan bepaalde standaarden te voldoen, zoals het RJC of eigen licenties, en daar ook bewijs van te leveren.

Gebaseerd op het totaal ingekochte goud, vanaf juli 2017 t/m 31 december 2018, verklaren wij dat 70,2% is geleverd door leveranciers die voldoen aan de IMVO eisen.

De verwachting is dat wij in het najaar van 2019 ruim boven de 90% zullen uitkomen, aangezien we met een paar leveranciers nog in gesprek zijn en wij met een aantal leveranciers de samenwerking inmiddels hebben beëindigd.

Wij zien graag dat uiteindelijk de hele Nederlandse Goudsector voldoet aan de OECD standaarden.

 

Een momentje, we updaten jouw winkelmand!

loading..