20% extra winkelwagenkorting op alles* Shop nu!

Over ons

Over Lucardi

Lucardi juwelier is de grootste juweliersketen in Nederland en met een landelijke dekking altijd dichtbij. Voor de laatste trends op het gebied van sieraden en horloges ben je bij Lucardi Juwelier aan het juiste adres. Hip en trendy zijn de sleutelwoorden, maar nog belangrijker is de betaalbare prijs.

Lucardi Juwelier onderscheidt zich op een aantal punten van de traditionele juwelier. Het open winkelfront is zeer uitnodigend; je loopt er zo naar binnen. De winkels zijn zo ingericht dat je zelf je keuze kunt maken. De sieraden en horloges zijn overzichtelijk gepresenteerd in glazen vitrines. Vanzelfsprekend zijn er deskundige verkoopmedewerkers aanwezig om te adviseren en te assisteren.

 

Geschiedenis

Lucardi bestaat sinds 1988, toen nog bekend onder de naam Luigi Lucardi. In 2002 werd de nieuwe formule losgelaten op de winkels en kreeg Lucardi de nu bekende paarse kleur. Op 29 mei 2006 is Lucardi overgenomen door Klockgrossisten i Norden AB. Dit bedrijf heeft eind 2011 een naamsverandering ondergaan en heet nu Axcent of Scandinavia. Sinds 7 november 2018 heeft Mentha Capital een meerderheidsbelang in Lucardi.

Lucardi heeft meer dan 100 winkels door heel Nederland en sinds 2020 zijn er ook Lucardi winkels in Belgie. Hiernaast heeft Lucardi een Nederlandse, Belgische en Duitse webshop. Er is dus altijd een Lucardi bij jou in de buurt!

 

Collectie

Bij Lucardi kun je terecht voor de allerlaatste trends, maar ook voor de bekende klassiekers. Het assortiment bestaat uit een brede collectie sieraden in goud, zilver, staal, goldplated en bijou. Ook vind je de bekende merken als Casio, Esprit en Pulsar terug in de collectie. Wie op zoek is naar een kraamcadeau of kindergeschenk, kan bij Lucardi Juweliers kiezen uit een brede collectie van bijvoorbeeld kinderbestek, verzilverde rammelaars of een mooie verzilverde spaarpot.

 

Maatschappelijk Verantwoord Retailen

Lucardi juwelier heeft op 19 juni 2017 het IMVO - convenant ondertekend. We willen actief meewerken om de value chain van goud in sieraden die Lucardi juwelier verkoopt aan consumenten duurzaam en verantwoordelijk te laten zijn.

Het convenant is gebaseerd op de due diligence richtlijnen van de OESO. De OESO is de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling waar 35 landen bij zijn aangesloten die samen sociaal en economisch beleid ontwikkelen.

Dit betekent dat de gouden sieraden die wij inkopen voldoen aan de wetgeving en aan de erkende internationale normen. Wij zullen niet bewust (direct of indirect) activiteiten ondersteunen die schadelijk zijn voor het milieu of in strijd zijn met mensenrechten. We zullen nooit bewust helpen bij fraude van welke aard dan ook of enige andere activiteit die als onaanvaardbaar wordt erkend. 

De inkopen die wij doen voor gouden sieraden omvatten passende maatregelen om de duurzaamheid van goud te ondersteunen.

Het IMVO-convenant is door Lucardi juwelier ondertekend en we volgen de 5 stappen die in het convenant zijn vastgelegd. Lucardi juwelier heeft inmiddels met (alle) leveranciers de problematiek bespreekbaar gemaakt en aangegeven welk beleid binnen Lucardi juwelier gangbaar is. Inmiddels is duidelijk voor onze leveranciers dat er geen ontkomen aan is dat wanneer we onze producten sourcen we keuzes maken gebaseerd op de richtlijn.

Aangezien we in een klein land leven met een groot buitenland zijn er ook onder onze leveranciers initiatieven op dit terrein die we onderschrijven. Met onze leveranciers inventariseren we welke initiatieven zij nemen die eveneens bijdragen aan het uiteindelijke einddoel: het bereiken van een duurzame en verantwoordelijke goud value chain.

Bekijk hier ons certificaat en lees hier de laatste ontwikkelingen.

 

Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..