Shopping Days! 20% extra korting op alles* Shop nu!

Als er iemand is die een speciale dag verdient dan is het wel je moeder! Of je nu jong of oud bent, de kans is groot dat je moeder nog veel voor je doet en altijd voor je klaarstaat. Tijd dus om haar in het zonnetje te zetten. Kan je wel wat inspiratie voor leuke Moederdag ideeën en originele cadeautjes gebruiken? Lees dan vooral verder! 

Top 10 Moederdag cadeaus voor 2023

Het kan best lastig zijn om een leuk Moederdag cadeau te bedenken, misschien is jouw moeder iemand die alles al heeft of zegt ze juist altijd dat ze niks wilt krijgen. Gelukkig gaat het op deze speciale dag vooral om de aandacht en moeite die je in het cadeautje hebt gestopt. Bedenk dus eens goed wat jouw moeder echt blij zou maken. Kom je er toch niet helemaal uit? We hebben een top 10 met leuke en persoonlijke Moederdag cadeautjes samengesteld om je een handje te helpen!

Creatieve Moederdag cadeau ideeën

Eén van de eerste dingen waar je waarschijnlijk bij Moederdag aan denkt zijn knutselwerkjes! Van de macaroni fotolijstjes die je vroeger zelf op de basisschool hebt gemaakt tot de kunstwerken die de kids nu voor mama tekenen. Toch hoeft een creatief Moederdag cadeautje niet alleen iets voor (jonge) kinderen te zijn. Er zijn genoeg leuke DIY ideeën waar je jouw moeder blij mee kan maken. Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan deze drie creatieve projecten!

  1. Bodyscrub. Wist je dat je heel veel lekkere verzorgingsproducten gewoon zelf kan maken? Dit is niet alleen leuk om te doen maar maakt ook een heel persoonlijk cadeautje. Zo kan je bijvoorbeeld een scrub maken die precies ruikt zoals jouw moeder het lekkerste vindt, bijvoorbeeld met lavendel er in. Doe de scrub ook nog eens in een mooi potje met een persoonlijk labeltje er op en je hebt een creatief en origineel cadeau!
  2. Fotocadeau. Om toch in het thema van de old school macaroni fotolijstjes te blijven, een fotocadeau is ook altijd leuk om te geven! Maar dan natuurlijk wel in een wat moderner jasje. Laat bijvoorbeeld een foto drukken op een mok die je moeder elke dag kan gebruiken.
  3. Bloempot. Is jouw moeder helemaal van de bloemen en plantjes? Dan is het een leuk idee om een bloempot voor haar te versieren. Deze kan je dan meteen leuk geven met een nieuw plantje er in. Je kan de bloempot helemaal zelf maken van klei maar je kan natuurlijk ook een neutraal model kopen en deze zelf mooi verven of er iets op tekenen of schrijven.

Luxe cadeau ideeën

Hoewel het helemaal niet nodig is om een duur cadeau te geven met Moederdag, kan dit natuurlijk wel! Ook als jij dit jaar groots uit wil pakken met een luxe cadeau hebben we een aantal goede tips voor je. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sieraad van een mooi materiaal als 14 of 18 karaat goud of een sieraad met de meest luxe steen van allemaal, een diamant.

Hieronder zie je een aantal van onze favoriete luxe sieraden, zit het perfecte cadeau voor jouw moeder er tussen?

Goedkope cadeau ideeën

Zoals we hierboven al zeiden hoef je natuurlijk geen duur cadeau te kopen, waarschijnlijk kan je moeder een lief gebaar of een kleinigheidje net zo veel waarderen! Zorg er bijvoorbeeld voor dat ze deze dag lekker niks hoeft te doen en dat je een lekker ontbijtje voor haar maakt. Wil je toch graag iets geven? Een kaart met een lief tekstje is altijd een goed idee. Als je op zoek bent naar een leuk kleinigheidje om cadeau te geven kan je denken aan bloemen of haar favoriete chocolade. Dit kan je vaak zo duur maken als je maar wilt. Voor een wat meer blijvend cadeau is een fotolijstje altijd een leuk idee. Of kies voor een goedkoper sieraad. Kan je wel wat tips gebruiken? We hebben hier onze mooiste sieraden voor onder een klein prijsje verzameld!

Unieke cadeaus

Wil je dit jaar eens iets anders geven dan de gebruikelijke cadeautjes? Probeer dan eens een echt origineel cadeau te bedenken. Je hoeft hierbij niet alleen aan spullen te denken maar juist ook aan een ervaring of een dagje weg. Ga bijvoorbeeld eens lekker een dag op pad waarbij alles al voor haar verzorgd en gepland is en ze alleen nog maar hoeft te genieten van de leuke tijd samen. Dit kan je zo gek maken als je maar wilt, van een bezoek aan een leuke stad tot een ballonvaart maken. Een ander origineel idee is om een ervaring cadeau te geven met een cursus of workshop. Een paar leuke tips zijn een workshop parfum maken of een pottenbakcursus. Liever een ervaring waarbij ze zelf niks hoeft te doen? Denk dan eens aan een kok bij jullie thuis laten komen voor een heerlijk diner of een bon voor een wellnessdag.

Eerste Moederdag cadeau

Wanneer je voor het eerst moeder bent is deze dag toch wel éxtra bijzonder. Dus is jouw vrouw, dochter of vriendin net moeder geworden, gebruik dit moment om haar eens te verwennen! Vooral voor deze eerste Moederdag is een cadeau met emotionele waarde een goede keuze. Geef haar bijvoorbeeld een kettinkje met de birthstone van jullie kindje. Ben je toch op zoek naar een ander soort cadeau? Denk dan eens aan iets waarmee je haar een lekker ontspanmoment geeft. Dit kan met een lekkere geurkaars, iets voor in bad of misschien zelfs een massage.

Psst, ook voor aanstaande moeders kan je natuurlijk al Moederdag vieren! Als cadeau voor een aanstaande moeder kan je iets geven voor tijdens de zwangerschap of alvast voor in de kraamtijd. Je kan er ook voor kiezen om een cadeautje te geven dat een aandenken is aan deze bijzondere periode, bijvoorbeeld een zwangerschapsfotoshoot, buikgips afdruk of een bijzonder sieraad.

Moederdagcadeau voor oma

Met Moederdag hoef je natuurlijk niet alleen jouw biologische moeder te vieren. Op deze dag kan je iedereen in het zonnetje zetten die voor jou een moederfiguur is. Dit kan je bonusmoeder zijn maar bijvoorbeeld ook je tante of oma. Daarnaast is jouw oma natuurlijk wel de moeder van jouw ouders, dus verdient zij eigenlijk hoe dan ook iets leuks voor Moederdag. Als cadeautje kan je denken aan iets moois dat je zelf hebt gemaakt of een leuk uitje. Koop je toch liever een cadeautje? Dan zijn bloemen of chocolaatjes ook voor oma’s vaak een schot in de roos. Wil je graag een sieraad geven, kijk dan eens bij de broches of ga voor een mooie ketting met parels.

Moederdag cadeaus voor peuters & kleuters

Vooral wanneer jullie kleine kinderen hebben is Moederdag een hele fijne dag samen met het gezin. Vaak begint het in de ochtend al met een lekker ontbijtje voor mama, gevolgd door de mooiste (zelfgemaakte) cadeautjes. Wil jij dit jaar ook iets met jouw peuter of kleuter knutselen als cadeautje? Kijk dan vast even naar deze leuke inspiratie knutselwerkjes!

  1. Op kleding tekenen. Koop een simpel wit T-shirt of een paar witte sokken en textiel markers. Je kinderen kunnen hun creativiteit de vrij loop laten en je zal zien wat voor moois er uit komt!
  2. Strijkkralen. Een gouden oude, laat jouw peuter of kleuter een mooi patroontje maken met strijkkralen. Dit kan een sleutelhanger of onderzettertje worden. Je zal hierbij wel even een handje moeten helpen met de laatste stap van het strijken maar zo hebben jullie wel meteen samen een mooi cadeautje in elkaar geknutseld.
  3. Waxinelichtjes houder. Brandt mama het liefst elke dag een kaarsje? Laat de kids dan een leuke waxinelichtje houder maken. Dit kan je doen door een oude jampot aan de buitenkant te verven.

Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..