Eva van Hardeveld

Anxiety ringen: helpen bij angst of stress

In deze blog geven we antwoord op een aantal vragen over anxiety ringen én natuurlijk hebben we ook wat leuke suggesties voor als op zoek bent naar een mooie ring!

Wat is een anxiety ring?

Fidget ring, anti-stress ring of anxiety ring. Met al deze termen wordt hetzelfde soort sieraad bedoeld, namelijk een ring met een beweegbaar element. Vaak hebben de ringen bolletjes die je kan draaien rondom de ring of heeft de ring bijvoorbeeld één bloemetje dat rond kan draaien. Er zijn ook ringen zonder versiering, die uit twee ‘banen’ bestaat waarbij de binnenste baan rond bewogen kan worden.

Er zijn veel verschillende uitvoeringen maar wat de anxiety ringen allemaal gemeen hebben is dat het vaak een hele ‘normale’ ring lijkt waardoor anderen er niet meteen aan zien dat dit een anxiety ring is. Daarnaast kan je dus ook een model kiezen dat je echt mooi vindt! 

Wat doet een anxiety ring

Hoewel het heel normaal is dat zenuwen of angst zich op bepaalde manier uiten kan het wel vervelend zijn. Misschien wil je niet laten zien dat je zenuwachtig bent in een belangrijk gesprek of wil je bijvoorbeeld van een bepaalde gewoonte afkomen zoals nagelbijten wanneer je stress hebt. Wat de reden voor jou ook is om bepaalde gewoontes onder controle te willen krijgen, het dragen van een anxiety ring kan de oplossing zijn.

Werkt een anxiety ring echt?

Hoewel er nog geen wetenschappelijke bewijzen zijn dat de ringen helpen bij angst en stress, zijn er wel veel mensen die merken dat de symptomen er van verminderen wanneer ze een anxiety ring dragen. Zo gaf een therapeut voor een artikel van Metro aan dat de ringen niet zo zeer de oorzaak van de stress of angst aanpakken maar er wel voor zorgen dat de nerveuze handelingen zich op een andere manier uiten, namelijk door met de ring te friemelen. Hoewel het dragen van een anti stress ring dus niet zal zorgen dat je minder stress of angst hebt, kan het in sommige gevallen wel helpen.

Om welke vinger draag je een anxiety ring?

Je kan een anti stress ring om elke vinger dragen die je zelf fijn vindt. Het belangrijkste is dat de ring lekker zit en dat je makkelijk bij de beweegbare elementen kan. Dit maakt het makkelijker om met de ring te spelen in plaats van stress of angst op een andere manier te uiten. Wanneer de ring voor jou om een vinger zit waar je minder goed bij kan zal je sneller terug vallen op de gewoontes waar je juist van af wil komen.

Anxiety ringen bij Lucardi

Denk je dat een anxiety ring wel wat voor jou is? Bij Lucardi kan je verschillende soorten vinden! De ringen zijn gemaakt van staal en zijn er voor zowel mannen als vrouwen. Je kan kiezen voor een stoer zwart model maar ook voor een zilverkleurig ringetje met een steentje. Je kan alle modellen hieronder vinden.