Renée van Druten

Naamketting, made by Lucardi!

You hate it or you love it: de naamketting is weer helemaal terug van weggeweest en wordt steeds vaker gespot bij de grootste (mode)influencers. Bij Lucardi is dit dan ook weer een heel populair artikel en is het assortiment de laatste tijd al flink uitgebreid. Maar voor alle naamketting lovers hebben we nu nog een leuk nieuwtje: we produceren nu een deel van onze naamkettingen zelf, waardoor je jouw persoonlijke sieraad een stuk sneller in huis kan hebben! In deze blog vertellen we je alles over onze verschillende soorten naamkettingen én de manier waarop deze bij ons geproduceerd worden!

Een ketting met naam in verschillende stijlen

Waarschijnlijk ken je van vroeger nog wel de zilveren of gouden naamketting in één standaard lettertype, maar gelukkig is er met de tijd veel meer keuze bij gekomen! Onze meeste naamkettingen zijn nog steeds gemaakt van staal of zilver, eventueel met een gold- of roséplating maar je kan nu ook vaak kiezen uit veel verschillende lettertypes. Hiernaast is er keuze in de soort ketting, van een kleine subtiele schakel tot een grof chunky model. Verder zijn er naamkettingen waarbij de naam verticaal geschreven staat, of zit er een sierlijk hartje om de naam heen.

Wil jij echt gaan voor net even iets anders dan normaal, bekijk dan eens de naamkettingen met een kleurtje zoals blauw of roze. Óf ga echt voor een hele andere stijl en kies een naamketting waarbij elke letter een los hangertje is. Met zo veel keuze kan je een naamketting uitzoeken die helemaal bij jouw stijl past!

Ook een naamketting voor kinderen en heren

Een naamketting werd vooral veel door (jong)volwassen vrouwen gedragen maar sinds ze steeds populairder zijn, worden ze ook geliefder bij mannen en kids! Voor mannen hebben we modellen met een wat stoerder lettertype of een grovere schakel. Voor kinderen zijn het juist iets schattigere modellen met een klein vlindertje achter de naam en natuurlijk met een wat korter kettinkje.

Jouw naamketting, gemaakt bij Lucardi!

De nieuwste ontwikkeling in onze naamketting collectie is een hele leuke, namelijk dat sommige modellen bij ons zelf geproduceerd worden! Omdat de naamkettingen persoonlijke en unieke sieraden zijn worden deze op bestelling gemaakt. Nu was het voor al onze modellen zo dat op het moment dat je jouw naamketting besteld had, deze pas in productie ging bij onze leverancier. Hierdoor kon het ongeveer vier weken duren voor de ketting klaar was. Met onze nieuwe manier van produceren wordt dit nog maar 1 week voor de Elora naamkettingen!

Bij onze zelfproductie worden onze sloop artikelen gebruikt om zilverplaatjes van te maken. Dit zijn sieraden die niet meer verkocht kunnen worden omdat ze bijvoorbeeld gebroken zijn maar waarvan het materiaal wel nog helemaal goed is. De sloop artikelen worden opgestuurd om te laten omsmelten tot zilveren plaatjes. Deze plaatjes worden gebruikt om de namen uit te snijden met een laser. Na het uitsnijden wordt de naam nog mooi glad gemaakt en gepolijst om vervolgens aan een ketting vast gemaakt te worden. Als de ketting helemaal compleet is wordt deze goed schoon gemaakt en krijgt deze nog een plating van platina, 14 of 18 karaat geel- of roségoud. Naast dat de levertijd een stuk korter is bij de naamkettingen die door ons geproduceerd worden, zijn deze ook extra duurzaam. Doordat oude artikelen worden omgesmolten hoeven er geen nieuwe materialen gebruikt te worden en krijgen artikelen die niet meer verkocht konden worden een tweede leven. Om het helemaal af te maken worden ook de kettingen gemaakt van gerecycled zilver.

Ben je helemaal enthousiast geworden over de naamkettingen? Neem snel een kijkje op de website bij al onze modellen en vind jouw favoriet! We kunnen helaas niet alle kettingen zelf maken, dus bij sommige naamkettingen is de levertijd nog wel 4 weken. Dit staat altijd bij het artikel vermeld zodat je weet wanneer je jouw nieuwe ketting kan verwachten.