2+1 gratis op alles*. Combineren is mogelijk. Shop nu!

7 alternatieven voor een ringkussen op jouw trouwdag

Het moment waarop je de trouwring om de vinger van jouw kersverse echtgenoot doet is onvergetelijk! Dit kan natuurlijk met een ringkussen, maar dit is een redelijk klassieke manier. Wist je dat er hele leuke alternatieven te vinden zijn? Wij zetten de leukste tips voor je op een rijtje!

Je schattige neefje of nichtje of misschien wel je oma..

Het eerste alternatief is jouw super schattige nicht of neefje. Niet persé een alternatief voor het ringkussentje, maar met deze ringdrager zijn de ooohhh’s en aaaawww’s verzekerd!

Misschien nog verrassender, maar ook super lief. Vraag je oma (of opa) of ze jouw trouwringenmeisje of jongen wil zijn. Zeker weten dat ze vereerd zullen zijn en hier niet over uitgepraat raken!

De trouwe viervoeter

Is er iets leuker op een bruiloft dan een super liever hond die de trouwringen brengt? (Nou ja, een open bar misschien..) Het heeft wat extra voorbereiding nodig, want je wil natuurlijk wel dat het bijna vlekkeloos loopt!

Zo zijn er zeker meer dingen waar je aan moet denken, wij denken alvast met je mee met de volgende aandachtspunten.

Niet elke hond is er geschikt voor, dit is echt afhankelijk van jouw hond. Zorg in ieder geval dat je zeker weet dat hij niet bang is voor menigten, maar ook dat hij niet te veel blaft. Je wil niet dat jouw hond alle aandacht op vraagt tijdens de ceremonie. Over het algemeen moet dit met de meeste honden gewoon lukken! Oefen bijvoorbeeld met lopen in grote menigten om te zien hoe die van jou reageert.

Hoe leuk is het om je hond tijdens de trouwdag ook net even wat bijzonderder in the spotlights te zetten. Kies voor een mooie strik om zijn nek of misschien zelfs wel manchetten om zijn poten. Maar hoe leuk hij er ook uitziet, het gaat er uiteindelijk om dat de trouwringen bij jullie komen. Doe bijvoorbeeld de ringen in een mooi zakje en bevestig deze ergens waar jullie ze gemakkelijk kunnen afhalen, maar ook dat je hond dit niet kan doen. Het laatste wat je wil is dat ze kwijtraken!

Nog een paar extra tips voor tijdens jullie grote dag met een hond als trouwring drager. Speel met de hond voor de ceremonie, zodat hij niet helemaal opgewonden is. Zorg voor een beloning als de ringen zijn gebracht en misschien wel iets lekkers als jullie de taart gaan eten. Maar zorg ook zeker voor een back-up plan voor als het niet vlekkeloos lijkt te gaan als jullie van te voren hebben bedacht.

Enne ben je meer een katten-persoon? Er heeft een artikel in de Times gestaan over een vrouw die een jaar lang haar kat trainde om aan de lijn te lopen. Dus ook dat is een optie ;)

Ring warming ceremonie

Een ring warming ceremonie is een hele speciale manier om al jouw gasten te betrekken in de ceremonie. Je geeft jouw vrienden en familie de mogelijkheid om jullie trouwringen vast te houden en eens wens voor jullie huwelijk te geven. Tegen de tijd dat de trouwring aan je vingers geschoven worden, zijn ze al vervuld van geluk en liefde!

Maar hoe doe je dat dan? Er zijn meerdere manieren, maar wij lichten er drie toe die wij erg leuk vinden.

Je kunt de ringen doorgeven met bijvoorbeeld een lint of draad. Het lint kan je voor alle zitplaatsen langs laten lopen. Als onderdeel van de ceremonie kan iemand de ‘ring warming’ introduceren, zodat de reis van de ringen door de zee van gasten kan beginnen!

Een andere optie is om de ringen door te geven met een klein schaaltje. Leuk want dat schaaltje is meteen een mooie herinnering voor na jullie trouwdag! Nóg een andere manier is om dit niet tijdens de ceremonie te doen, maar ervoor. Vraag je gasten voordat ze plaats nemen op hun plekje, om de ringen even vast te houden en een stille wens te doen voor het huwelijk.

Meer alternatieven

Wil je het geven zelf wat traditioneler houden, maar wil je een vervanger van het kussentje? Wij hebben een aantal voorbeelden voor jullie, die je door andere lettertypes of versiering helemaal je eigen stijl kan maken!

Een schatkistje

Ook kun je kiezen voor een schatkistje gemaakt van bijvoorbeeld een sigarendoosje, die je aan de binnenkant helemaal kan aankleden, zoals jullie dat mooi vinden. Of kies een glazen kistje voor een chique uitstraling. Het schatkistje is een supermooi alternatief, want jullie trouwringen zijn op dat moment waarschijnlijk jullie meest kostbare bezit!

Een schaaltje

Zoals je misschien bij de ‘ring warming’ ceremonie al hebt gezien, zijn er ook hele mooie ringenschaaltjes. Een romantische manier om je trouwringen te presenteren, want je kan ze met teksten extra persoonlijk maken!

Een bloem

Heb je een bruiloft met een romantisch thema? Werk dan met een bloem, kies er eentje passend bij je boeket om het één geheel te houden.

Een slotje

Als laatste hebben we dit persoonlijke slotje uitgekozen, de gravure maakt het een mooie herinnering aan jullie grote dag! En super leuk om het slotje samen open te maken!

Hopelijk hebben jullie leuke ideeën op gedaan voor de trouwringen tijdens de ceremonie! Hebben jullie de trouwringen eigenlijk al uitgezocht?

Trouwringen uitzoeken

Koop je een trouwring bij Lucardi, dan wordt deze speciaal voor jou op maat gemaakt. Pas als je jouw ring bestelt, begint Schalins met het smeden ervan. Hierdoor heb jij je eigen unieke ring. Daarnaast heeft Lucardi een snelle levertijd, want na twee weken is je ring al in huis! En de prijzen zijn nu wel héél voordelig, want bij aankoop van een paar trouwringen is de goedkoopste ring €89,99!*

Gratis verassingspakket

Wil je meer inspiratie en ben je benieuwd naar de collectie? Vraag dan hier de gratis trouwringenbrochure aan en ontvang een leuk verrassingspakket voor jou en je verloofde! Kies de perfecte ringen uit voor jullie twee!

Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..