2+1 gratis op alle zilveren & stalen sieraden*. Combineren is mogelijk. Shop nu!

Natuurlijk draag je sieraden voor een leuke look en om je outfit af te maken. Maar misschien nog wel belangrijker: je draagt sieraden vanwege een speciale betekenis of herinnering. Wil jij een mooi cadeau kopen voor iemand? Kijk dan ook of je sieraad of horloge gegraveerd kan worden. Zo kan je een extra persoonlijke touch geven aan dit cadeau.

Bij Lucardi kunnen we jouw sieraden, verzilverde geschenkartikelen of horloge graveren. Afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte, de vorm en het materiaal zijn er allerlei mogelijkheden. Maar weet jij eigenlijk hoe graveren werkt? Wij geven je een kijkje achter de schermen!

graveren lucardi

Handmatig graveren

We kunnen zowel in de winkels als voor onze webshop producten handmatig graveren. Op ons hoofdkantoor waar we bestellingen met gravures verwerken hebben we wel een grotere machine dan in de winkel. Deze machine heeft dan ook iets meer mogelijkheden. Soms gebeurt het dan ook dat het artikel dat je wil laten graveren niet in de winkel wordt gegraveerd, maar bij ons op kantoor. Je artikel is dan iets langer weg, maar dan heb je wel de gravure die het mooiste uitkomt op jouw sieraad of geschenkartikel!

Graveren is een heel precies klusje! In het apparaat leg je plaatjes met letters of een datum klaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een geschreven letter of blokletters. Dat is redelijk vlot gedaan, de precisie zit hem in het uitmeten van hoe groot de letters geplaatst kunnen worden en op welke positie. Bij elke verandering kijk je weer hoe het de gravure geplaatst zal worden. Pas als we helemaal tevreden zijn gaan we daadwerkelijk graveren.

Een gravure ziet er dus ook elke keer weer anders uit. Het is helemaal afhankelijk van het product, maar ook van bijvoorbeeld de lengte van de gravure. Zo zal een armband graveren net weer anders uit kunnen pakken dan een ketting graveren.

                                    

Machinaal graveren

Naast handmatig graveren hebben we ook een graveer apparaat waarbij we machinaal kunnen graveren. We kiezen voor machinaal graveren bij wat grotere artikelen of artikelen die lastiger zijn om handmatig te graveren. Via de machine hebben we ook wat meer mogelijkheden in andere lettertypes, maar hier kunnen we ook een symbooltje graveren zoals een hartje. Dat maakt je gravure natuurlijk extra leuk!

Net als bij handmatig graveren moet ook hier de machine ingesteld worden. Op welke plek komt de gravure precies, hoe groot is de letter, staat de gravure wel netjes uitgelijnd? Allemaal punten die we controleren voordat we daadwerkelijk de gravure gaan plaatsen. Staat alles goed? Dan gaat de machine aan de slag! Een machinale gravure wordt ook vaak 2 keer gegraveerd, de gravure ziet er dan ook iets anders uit.

 

Een gravure maakt jouw sieraad of verzilverd cadeautje echt een stukje persoonlijker. Zeker nu je ook nog weet hoeveel precisie en liefde erin gaat zitten. Shop jouw persoonlijke cadeautje en wij graveren het met liefde voor jou!


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..