2+1 gratis op alles*. Combineren is mogelijk. Shop nu!

Als jewelry lover heb je vast een hele collectie aan mooie sieraden. Voor elke gelegenheid of outfit heb jij wel iets bijpassends. Een ketting hier, een armband daar, nog snel even een ring erbij en vergeet de oorbellen niet! Het dragen van sieraden geeft ons iets extra’s waar we blij van worden. Niet zo gek dus dat we er voorzichtig mee om willen gaan, zodat we er zo lang mogelijk van kunnen genieten. Maar hoe zorg je ervoor dat de sieraden die je niet draagt ook mooi blijven? Door ze goed op te bergen natuurlijk! Lees snel verder en laat je inspireren door onze tips. 

Tip 1: Een sieradendoos

De eerst oplossing is uiteraard een sieradendoos. Afhankelijk van hoeveel en welke sieraden je hebt, beslis je de grootte of de soort doos. In een sieradendoos kun je jouw sieraden gemakkelijk opbergen, waardoor jouw sieraden mooier blijven, geordend zijn en niet in de knoop of kapot gaan. Daarnaast is een sieradendoos ook erg handig voor op reis. Zo heb je al jouw sieraden veilig opgeborgen bij elkaar!

Bij Lucardi hebben we verschillende sieradendozen. Klein, groot, verschillende kleuren en materialen, met spiegel of zonder spiegel en sieradendozen met laagjes of vakjes. Kies wat bij jouw sieraden collectie past. Dit beoordeel je aan de hand van de hoeveelheid sieraden en welke sieraden je hebt. Per sieradendoos kun je precies zien hoeveel vakjes en lagen de doos heeft. Voor welke ga jij?

Tip 2: Ordenen van de sieradendoos

Als je eenmaal de perfecte sieradendoos voor jouw collectie hebt gevonden, dan is het tijd om de doos voor sieraden in te richten. Hierin is het slim om de soort sieraden bij elkaar te leggen, bijvoorbeeld alle ringen bij elkaar, alle kettingen bij elkaar en alle oorbellen bij elkaar. Zo kun je in één oogopslag gemakkelijk zien waar je moet zijn als je op zoek bent naar die ene ring om jouw look af te maken.

Draag je verschillende kleuren of materialen of van een bepaald merk? Dan is het ook hierin fijn om alles zo veel mogelijk te ordenen en bij elkaar te leggen. Zo kun je de zilverkleurige sieraden bij elkaar leggen en alle goudkleurige sieraden bij elkaar. Ook dat geeft rust! Zorg er altijd voor dat de sieraden netjes opgeborgen liggen. Zeker bij armbanden en kettingen. Zo voorkom je dat de sieraden alsnog in de knoop gaan.

Tip 3: Sluit de sieradendoos af en maak regelmatig schoon

Het is belangrijk dat je de sieradendoos na het uitzoeken van jouw sieraden weer dicht doet. Dat is het fijne van een doos. Zo bescherm je de sieraden, liggen ze niet direct in het zicht en zorg je ervoor dat ze schoner blijven. Stoot je de doos per ongeluk om of laat je iets vallen, dan zijn de sieraden safe! Daarnaast zorgt het ervoor dat er minder stof in de doos komt. Hierdoor blijven de sieraden langer mooi. Mocht je het toch leuker vinden om de doos open te laten staan, zodat je kunt pronken met jouw sieraden collectie? Zorg er dan voor dat je de binnenkant van de doos en de sieraden regelmatig even schoon maakt! 

De binnenkant van de doos kun je met een vochtige doek afnemen en de sieraden kun je in het geval van zilveren of gouden sieraden met een speciaal poetsmiddel schoonmaken. schoonmaken Kijk bij de sieraden uit dat ze niet te vaak in aanraking komen met water. Na het schoonmaken kun je de doos beter even laten drogen, voordat je de sieraden er dus weer in doet.


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..