2+1 gratis op alles*. Combineren is mogelijk. Shop nu!

Symbolen in sieraden hebben soms een diepere betekenis dan je op het eerste gezicht zou denken. Een sieraad uitkiezen met een symbool dat voor jou iets betekent, is een goede manier om je zelf te herinneren aan wat jij belangrijk vindt. Het helpt je te focussen op wat jij wil en dit ook uit te stralen. 

Een infinity teken kennen we bijvoorbeeld allemaal wel, maar wat is de echte betekenis eigenlijk? En ben jij bekend met de levensboom? Omdat een symbool een speciale betekenis voor jou heeft, maakt dit een sieraad persoonlijk en daardoor extra speciaal. En zeker niet onbelangrijk: ze zien er ook nog eens hartstikke leuk uit. In deze blog leggen we de betekenis uit van verschillende symbolen in sieraden.

Sieraden met hartjes

Het hartje is de meest gebruikte vorm voor sieraden en is een symbool voor liefde. De rede hierachter is heel simpel: je hart gaat sneller kloppen als je verliefd bent. Maar waarom tekenen we een hart op deze manier? Dit is ontstaan in de Middeleeuwen. Dokters deden in die tijd geen eigen onderzoek, maar kopieerden het onderzoek slordig van de Grieken. In die tijd dacht men dat het hart er zo uit zag en al snel werd het als het teken van de liefde gebruikt. Een perfect sieraad om de liefde te vieren!

Ring met hartje Hartjes ketting

Sieraden met dieren

Er zijn ook altijd veel sieraden met dieren. Maar wist je dat deze ook een speciale betekenis kunnen hebben? Bijvoorbeeld een vlinder. Een rups moet zich uit een cocon worstelen om een prachtige vlinder te worden, daarom staat de vlinder symbool voor verandering en trasformatie. Maar het staat ook voor het accepteren van een nieuw leven en het achterlaten van oude gewoontes. De vlinder staat symbool voor mensen die kracht nodig hebben in een moeilijkere tijd, of die herinnerd willen worden van hoever ze gekomen zijn.

Vlinderketting Lieveheersbeestjes sieraden

Sieraden met de maan

De maan is al een oud symbool en heeft veel invloed op de mens, het geloof en de dieren. Zo wordt de maan in sommige oude culturen gezien als de wederhelft van de zon, zoals Yin en Yang. In het Christendom wordt het paasfeest altijd gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente. Bij het Hindoeïsme staat de maan symbool voor een pasgeboren kind dat een goede gezondheid tegemoet gaat en een islamitisch jaar is een maanjaar. De maan heeft dus zeker veel invloed en staat symbool voor het leven.

armbanden met maan Lucardi Juwelier Ketting met maan Lucardi Juwelier

Sieraden met ster

Een ster aan de hemel is iets onbereikbaars, maar het is wel altijd zeker dat de sterren er zijn. Een sieraad met ster staat symbool voor hoop, verlangens en je ambities. Ook kunnen sterren mensen leiden door de nacht, waardoor de ster ook symbool staat voor de zoektocht naar je innerlijke licht, geloof en vertrouwen. Sieraden met een ster zijn dus een perfect symbool voor iedereen die zich wil focussen op een doel of het licht in zichzelf willen vinden.

Armbanden met ster Lucardi Juwelier Sterren oorbellen

Sieraden met levensboom

De levensboom, of 'tree of life' staat symbool voor verschillende dingen: kennis, wijsheid en zelfinzicht. De betekenis van de levensboom komt uit het Boeddhisme en is de boom waar Boeddha zat toen hij verlichting bereikte. Voor iedereen die zichzelf wil verbeteren en ontwikkelen is de levensboom dus een mooi symbool.

Levensboomketting goudkleurig Ketting met levensboom

Sieraden met infinity symbool

Het infinity symbool is in de zeventiende eeuw gecreëerd door een wiskundige die een teken voor eindeloosheid vast wilde leggen: een som die groter was dan cijfers ooit konden vormen. De laatste jaren is het symbool uitgegroeid tot een populaire fashiontrend met een mooie betekenis: oneindigheid en oneindige liefde.

Oorbellen infinity symbool Lucardi Infinity armband

Sieraden met een kruis

De bekendste betekenis van het kruis is dat het symbool is van Christendom, waar Jezus een offer bracht toen hij gekruisigd werd. Maar het kruis krijgt een nieuwe betekenis met een mooie symboliek. De verticale streep staat voor het contact met de hemel en de aarde, de horizontale streep voor het contact met de mensen om je heen. Om welke reden je een kruis ook draagt, het is een mooi symbool voor harmonie en balans.

Ketting met kruis Hanger kruisje

Sieraden met klavertje vier

Als je tussen klavertjes een klavertje vier vindt, is dat heel bijzonder! Het klavertje vier staat hierdoor symbool voor geluk. Maar wist je ook dat ieder blaadje een speciale betekenis heeft? De blaadjes staan symbool voor geloof, hoop, liefde en geluk.

 Sieraden met klavers Lucardi Juwelier Armbandjes met klavertjes Lucardi

Sieraden met een tekst of quote

Het is een beetje vals spelen want tekst is eigenlijk geen symbool, maar het geeft sieraden wel echt een betekenis. Een aantal populaire quotes voor op sieraden zijn ’I love you to the moon and back’ of ‘Believe in yourself’. Een aantal mooie betekenisvolle tekstjes zijn ‘forever’, ‘love’ of ‘hope’. Hoewel de teksten niet uniek zijn kunnen ze wel voor iedereen net een andere betekenis hebben. Dit maakt een sieraad met een tekst toch heel bijzonder en persoonlijk.

Armband met tekst Guess bangle met quote

Welk symbool spreekt jou het meeste aan? Of deed een bepaalde betekenis je echt aan iemand denken? Een sieraad met symbool is ook super leuk om aan iemand te geven! De sieraden zijn ook heel mooi als vriendschap sieraden.


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..