Het is LINDA.Koopzondag: alleen vandaag 20% extra korting op alles* met kortingscode: LINDA20 Shop nu!

Je kent het vast: de layered necklace! Draag jij ook het liefst veel sieraden voor één look? Het dragen van lagen fijne zilveren of gouden kettingen in verschillende lengtes zorgt voor een klassieke of juist boho-look. Van chockers tot lange kettingen met een statement hanger, van ketingen met kleine bedels tot kettingen met symbolen; layering kan op allerlei manieren. Een mode-trend die jouw simpele outfit upgradet tot supersierlijk en vrouwelijk! Wil jij weten hoe je dat het best doet? Je vindt hier de beste en leukste tips!

layered ketting

De perfecte layered necklace look

Sieraden combineren kan eigenlijk iedereen. Maar toch is het handig om met een paar dingen rekening te houden zodat het er echt uitziet alsof de laagjes kettingen helemaal bij elkaar horen. Kijk maar is op de foto's naar de sieraden van Britt Scholte. Ze combinereert verschillende kettingen, maar er is een duidelijk verschil met elke ketting qua lengte. Ook zijn er kettingen gebruikt met én zonder hangers. De onderste hanger heeft volgens de regel altijd een "grote" hanger, het statement piece. Meer tips? Lees hieronder onze 4 tips voor een layered necklace look.

dubbele ketting layering lucardi layered necklace

Tips om jouw layered kettingen te stijlen

  1. Het is extra leuk als de kettingen van elkaar verschillen, dus zorg dat er lange en korte kettingen bij zitten, eventueel met wat accentkleuren! Meestal kan je kettingen zelf verstellen, dus hoef je hier niet van te voren rekening mee te houden. 
  2. Let bij het combineren van kettingen op het materiaal of de kleur van de sieraden. Ga voor goud óf zilverkleurig, zodat het een geheel blijft. Wil je graag kleur toevoegen? Leuk! Hou het dan bij één accentkleur zoals zwart of rood. 
  3. Als je je dubbele kettingen eenmaal hebt gekozen, bedenk dan welke je het mooiste vind om boven of beneden te dragen. Gebruik het verlengstukje om ze de juiste lengte te geven, zodat je layering mooi in verhouding is. 
  4. Meer kan weer! Het is helemaal oké om veel kettingen te dragen. Je hoeft het bij jouw "layered look" niet bij twee kettingen te houden, ga gewoon voor 3, 4 of 5 lagen kettingen. Je kan hiervoor ook speciale kettingen dragen die al uit lagen bestaan. 

Ready for some inspiration? Bekijk dan hier al onze kettingen en pick your perfect layers! 


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..