25% extra korting op alle heren sieraden & horloges Shop nu = vóór Vaderdag in huis!

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten kettingen, maar welke draag je bij wat? Het kan best lastig inschatten zijn welke lengte ketting precies is wat jij zoekt. Daarom laten we je in deze blog zien hoe de lengtematen van kettingen nou in werkelijkheid er uit zien. Ook geven we je een paar tips over bij welk soort shirtje je de verschillende lengtes en soorten kettingen het beste kan dragen!

Choker

De choker is de kortste ketting van alle lengtes met een lengte van 35 tot 40 cm, deze ketting zit (strak) om de nek. De choker kan doordat deze hoog om de hals zit bij veel neklijnen gedragen worden, het mooiste staat de ketting bij off shoulder of strapless neklijnen.

Princess

Iets langer is de ‘princess’ ketting deze heeft een lengte vanaf 40 tot 45 cm en hoort in het kuiltje tussen je sleutelbenen te vallen. Deze klassieke ketting is mooi bij de ronde hals, v-hals of een shirt met knoopjes of een kraagje.

Matinee

De meest algemene lengte is de ‘matinee’ ketting van 50 tot 60 cm. Deze ketting valt op de borst en is passend voor de meeste gelegenheden. De ketting is goed te layeren en staat mooi bij een kol of ronde halslijn.

Opera

De volgende lengtematen zijn de echt lange kettingen. En in beschikbare maten is ook een grote sprong. De kettingen van 80 tot 90 cm worden ook wel de opera lengte genoemd. Deze ketting is lang genoeg dat deze ook dubbel omgeslagen zou kunnen worden gedragen. Ook deze lengte kan mooi gelayert worden en staat hierdoor mooi bij de veel verschillende outfits. 

Rope

Alle kettingen langer dan 90 cm zijn een rope en kunnen als meerdere kettingen gedragen worden. Doordat deze ketting als lange ketting of als 2(of zelf 3) langere kettingen gedragen kan worden kan deze bij de meeste bovengenoemde neklijnen gedragen worden!

 

Welke ketting of halslijn je ook kiest, je shopt de leukste kettingen in alle verschillende lengtes op de webshop of in de winkel. Zo is er altijd een kettinkje om jouw die perfect bij jouw gekozen outfit past!


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..