2+1 gratis op alles*. Combineren is mogelijk. Shop nu!

Heb je een te strakke ring om? Misschien paste je per ongeluk een ring die er groot genoeg uit zag, maar het toch net niet was. Of is het een ring met emotionele waarde die je al een tijdje niet af hebt gedaan? Er zijn genoeg redenen waarom je een te kleine ring om kan hebben, maar die je nu toch echt af wil doen. Maar hoe doe je dat, zonder hem kapot te knippen? Raak in ieder geval niet in paniek, want er zijn zat trucjes die je eerst kan proberen.

Manier 1 – Voorzichtig draaien en trekken

Zit je ring niet al te strak, maar krijg je hem gewoon wat lastiger af? Pak de ring dan vast tussen je duim en je wijsvinger. Maak kleine draaibewegingen terwijl je voorzichtig aan de ring trekt. Blijf dit voorzichtig volhouden tot de ring van je vinger is. Let op dat je er niet te hard aan trekt, dit kan er namelijk juist voor zorgen dat je vinger nog meer opzet, waardoor het juist weer lastiger is om de ring af te doen.

Manier 2 – Je arm omhoog houden

Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar je wil wat om je te strakke ring van je vinger af te krijgen. Houd je arm voor enkele minuten omhoog, zorg er daarbij voor dat deze boven je schouder uitsteekt. Zo wordt de zwelling in je vinger wat minder en is de kans dat je hem af krijgt een stuk groter. Probeer deze manier ook eventueel in combinatie met de andere methodes.

Manier 3 – Koud water gebruiken

Zoals je misschien wel weet zet je huid uit als het erg warm is, het tegenovergestelde gebeurt als je huid wordt blootgesteld aan kou. Je hebt dan misschien ook wel eens gemerkt dat je ring strakker zit in de zomer dan in de winter. Dit weetje gebruiken we voor de volgende methode.

Dompel je hand, waar de te krappe ring om zit, onder in koud water. Let op: gebruik geen ijskoud water, het moet niet pijnlijk worden! Laat je hand er enkele minuutjes in liggen. En probeer vervolgens weer door langzaam de ring te draaien, deze weer van je vinger af te trekken.

 
Manier 4 – Gebruik een smeermiddel

Een smeermiddel zorgt ervoor dat de ring makkelijker van je vinger af kan glijden. Kies een middeltje dat je in huis hebt dat veilig is voor je huid en die je ring niet meteen zal beschadigen. Denk bijvoorbeeld aan vaseline, shampoo of conditioner, babyolie, zeep en water, glasreiniger (kijk wel even of je degene die je in huis hebt veilig is om op je huid te gebruiken). Je kunt ook altijd boter, of plantaardige olie zoals olijfolie gebruiken.

Doe lekker veel van het smeermiddel op je vinger waar de ring zit en draai de ring rond zodat er ook wat van het middel dat je hebt gebruikt onder de ring komt. En gebruik vervolgens het eerste maniertje om je ring langzaam draaiend van je vinger af te trekken.

Manier 5 –Touwtje

Deze laatste manier is iets complexer, maar als je de ring na alle vorige maniertjes nog niet af hebt gekregen dan is de kans groot, dat het nu alsnog lukt!

Neem een lang stuk draad of een stuk veter, lint, flosdraad of touw. Steek als het eerste het uiteinde van bijvoorbeeld het lint onder je ring door. Lukt dat niet in een keer vanzelf? Gebruik eventueel een naald tandenstoker, of pincet om het lint eronder te krijgen. Wikkel vervolgens de rest van het lint om je vinger vanaf je ring tot en met je knokkel of verder. Wikkel het lint strak om je vinger heen, maar het mag geen pijn doen of blauw worden. Gebeurt dat? Haal het er dan meteen weer vanaf.

Heb je het lint eromheen gewikkeld? Wikkel het er weer vanaf, maar begin onderaan je vinger. Dit is belangrijk, want als je onderaan begint met het weghalen van het lint zal je ring steeds makkelijker van je vinger af glijden, totdat je hem er helemaal af kan halen.

Is de ring al een stuk verder, maar er nog niet helemaal vanaf? Herhaal dit trucje dan vanaf de plek waar de ring nu om je vinger zit.

Hopelijk heeft een van deze trucs je geholpen om je ring af te krijgen! Sowieso is het misschien tijd voor een beter passende ring? Gelukkig kan je deze heel betaalbaar shoppen bij Lucardi. We hebben alvast wat zilveren ringen met zirkonia voor je op een rijtje gezet!


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..