20% kassakorting op alle kids artikelen. Shop nu!

Hoe kom je achter de ringmaat van je partner?

Is het zover? Begint de wens om te trouwen een beetje te kriebelen en is een aanzoek niet ver meer weg? Voor je op je knieën gaat moet je natuurlijk wel achter zijn of  haar ringmaat zien te komen. Hoe? Wij hebben de beste tips voor je!

Bekijk de handigste tips per situatie!

 

Stap 1: Heeft ze al een ring die goed past?

Dat maakt het makkelijk! Als het je lukt om de ring te bemachtigen kun je op de onderstaande manieren simpel achter haar ringmaat komen.

1.Meet zelf de ring op

Als je een momentje kan vinden waar je aanstaande verloofde de ring niet omheeft, grijp dan meteen je kans! Pak een liniaal en meet de doorsnede van de ring. Neem hierbij de rand niet mee. Het aantal millimeters is de ringmaat. Een nóg handiger trucje is om deze pagina te gebruiken. Print het uit op 100% en plaats haar ring één van de cirkels die het beste past. Je kunt de maat meteen aflezen.

2.Laat de juwelier haar ring opmeten

Heb je zo’n geluk dat ze haar ring wel eens rond laat dwalen? Dan kun je er ook voor kiezen de ring te laten opmeten bij een juwelier.  Dan ben je 100% zeker dat het de goede maat is… maar ze moet natuurlijk niet achterdochtig worden als het sieraad een paar uurtjes uit huis verdwijnt.

3.Gok de maat door haar ring te passen

Heb je de ring een keer te pakken? Schuif hem om je pink en onthoud tot waar de ring komt. Je kunt als je de verlovingsring gaat kopen een ring uitzoeken die tot hetzelfde punt komt. Als ze haar ring nooit laat slingeren, speel dan op een luie avond een keer met haar handen en haar ring en schuif hem snel en supernonchalant om je pink. Het is een beetje een gokje: maar je kunt bij de juwelier kijken welke ring tot hetzelfde punt bij je pink komt.

Stap 2: Heeft ze geen ring die je kunt gebruiken?

Dan moet je wat creatiever worden! Ook voor deze situatie hebben we handige (en leuke) tips! Lees snel verder.

Zet je schoonfamilie in!
Voor deze tip kun je hulp van haar familie of vriendinnen vragen. Misschien heeft ze het met haar moeder of haar zus wel eens over de grote dag gehad en weten zij welke ringmaat ze heeft. Is dit niet het geval? Dan kunnen ze het in ieder geval een stuk onopvallender vragen als vrouwen.

Dare-devil style!
En dan een linke (maar wel hele grappige) manier. Meet met een touwtje of meetlint het onderste stuk van haar ringvinger op als ze ligt te slapen. Misschien een gewaagde onderneming, maar als het lukt heb je de ringmaat wel!

Laat haar zelf meten, zonder dat ze het doorheeft

Dit is een sneaky tip voor als je het écht niet meer weet en als je een vriendin hebt met humor. Begin een discussie waarin je beweert dat zij véél dikkere vingers heeft dan jij. Wedden dat ze binnen no-time een meetlint in haar handen heeft?

Geen succes? Ga voor de meest-voorkomende maat!

Is het achterhalen van de ringmaat niet gelukt? Dan kun je de gok nemen om tóch een ring te kopen. Koop de meest  voorkomende maat, voor vrouwen is dat tussen de 17 en 17,5, voor mannen is het maat 21. Denk je dat je aanstaande bredere of smallere vingers heeft dan de gemiddelde man of vrouw? Kies dan ook voor een iets grotere of kleinere ring… Mocht je echt twijfelen dan hebben we een laatste tip: de ring kan beter iets te ruim als te krap zitten, dan kan hij in ieder geval nog om de vinger worden geschoven!

 

Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..