2+1 gratis op alle zilveren & stalen sieraden*. Combineren is mogelijk. Shop nu!

Hoe kom je achter de ringmaat van je partner?

 

Is het zover? Begint de wens om te trouwen een beetje te kriebelen en is een aanzoek niet ver meer weg? Voor je op je knieën gaat moet je natuurlijk wel achter zijn of haar ringmaat zien te komen. Hoe? Wij hebben de beste tips voor je!

Bekijk de handigste tips per situatie!

 

1. Je partner heeft al een goed passende ring

Dat maakt het achterhalen van de juiste ringmaat makkelijk! Als het je lukt om de ring van je partner te bemachtigen kun je op een aantal manieren simpel achter de maat komen.

Meet zelf de ring op

Als je een momentje kan vinden waar je aanstaande verloofde de ring niet omheeft, grijp dan meteen je kans! Pak een liniaal en meet de doorsnede van de ring. Neem hierbij de rand niet mee. Het aantal millimeters op de liniaal is de ringmaat. Een nóg handiger trucje is om deze pagina te gebruiken. Print het document uit op 100% schaalgrootte en plaats de ring op de cirkel die even groot is. Je kunt de maat meteen aflezen.

Laat de juwelier haar ring opmeten

Heb je het geluk dat je partner de ring wel eens rond laat dwalen? Dan kun je er ook voor kiezen de ring op te laten meten bij een juwelier. Zo ben je er 100% zeker van dat je goede maat weet.

Gok de maat door de ring zelf te passen

Heb je de ring een keer te pakken? Schuif hem om een vinger en onthoud tot waar de ring komt. Je kunt als je de verlovingsring gaat kopen een ring uitzoeken die tot hetzelfde punt komt. De maat achterhalen op deze manier is niet het meest precies maar het geeft wel een goed idee! Als je toch nog twijfelt, kies dan voor een ring die iets groter is. Je kan een ring namelijk later nog laten verkleinen.

 

2: Je partner heeft geen ring die je kunt gebruiken

Wanneer jouw partner geen ringen draagt of bijvoorbeeld geen ring heeft die om de juiste vinger past, moet je wat creatiever worden om de maat te achterhalen. Ook voor deze situatie hebben we handige (en leuke) tips! Lees snel verder.

Vraag vrienden of familie om hulp

Misschien heeft je partner het met vrienden of familie wel eens over de grote dag gehad en weten zij de ringmaat. Is dit niet het geval? Dan kunnen ze het misschien wel een stuk onopvallender vragen.

Stiekem passen

En dan een linke (maar wel hele grappige) manier. Meet met een touwtje of meetlint het onderste stuk van de ringvinger op als je partner ligt te slapen. Misschien een gewaagde onderneming, maar als het lukt heb je de ringmaat én een leuk verhaal!

Laat de ringmaat zelf meten

Dit is een sneaky tip voor als je het écht niet meer weet. Begin een discussie waarin je beweert dat hij of zij véél dikkere of juist dunnere vingers heeft dan jij. Wedden dat je partner binnen no-time een meetlint vast heeft om het tegendeel te bewijzen?

 

Geen succes? Ga voor de meest-voorkomende maat!

Is het achterhalen van de ringmaat met onze tips niet gelukt? Dan kan je nog steeds de gok nemen om tóch een ring te kopen. Koop in dat geval de meest voorkomende maat, voor vrouwen is dat tussen de 17 en 17,5, voor mannen is het maat 21. Denk je dat je aanstaande bredere of smallere vingers heeft dan de gemiddelde man of vrouw? Kies dan ook voor een iets grotere of kleinere ring… Mocht je echt twijfelen dan hebben we een laatste tip: de ring kan beter iets te ruim als te krap zitten, dan kan hij in ieder geval nog om de vinger worden geschoven en later kleiner gemaakt worden!

Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..