Eva van Hardeveld

25 jaar getrouwd: tips & inspiratie voor een zilveren huwelijk

25 jaar getrouwd zijn is een feestje waard. Maar hoe heet het als je 25 jaar getrouwd bent? Een 25-jarig huwelijksjubileum wordt ook wel een zilveren huwelijk genoemd. In dit artikel lees je alles over het zilveren huwelijk: hoe je het viert, wat voor cadeaus leuk zijn en hoe je mensen feliciteert met hun zilveren jubileum. Uiteraard helpen we je ook op weg met mooie, grappige teksten en gedichtjes voor op het 25-jarig huwelijksfeest.

5 feest ideeën: wat te doen bij een 25-jarig huwelijk?

Je kunt heel veel verschillende dingen doen om je 25-jarig huwelijk te vieren. Van een groot feest met meer dan honderd gasten tot een intiem feestje met alleen je beste vrienden: alleen qua grootte kun je al alle kanten op. Wat je ook kiest om je zilveren huwelijk te vieren, kies sowieso wat het beste bij jullie past. Het is immers jullie feestje! 

25 jaar getrouwd, wat te doen:

 1. Themafeest back to the nineties. Als je binnenkort 25 jaar getrouwd bent, ben je middenin de jaren ‘90 getrouwd. Hoe gaaf is het om dan je zilveren huwelijk te vieren in nineties stijl? Tip: pak je trouwalbum erbij om alvast wat inspiratie op te doen. Als je nog op zoek bent naar 25 jaar getrouwd versiering, zijn die foto’s direct een uitkomst. Versier je feestlocatie met de oude foto’s, er staan vast gasten op die ook op jullie zilveren huwelijksfeest komen! 
 2. Huur je trouwlocatie opnieuw. Bestaat de trouwlocatie nog? Dan is het leuk om jullie zilveren huwelijk hier te vieren. Maak er een feest vol flashbacks van voor jezelf en je gasten. De menukaart van 25 jaar geleden is er waarschijnlijk niet meer, maar is er na jouw bruiloft nog maanden nagepraat over die lekkere taart of over het geweldige buffet? Serveer dan dat zelfde eten sowieso weer, je gasten zullen het hilarisch vinden!
 3. Ultieme qualitytime met z’n tweeën. Je hoeft het 25-jarig huwelijk niet per se te vieren met een groot feest. Misschien willen jullie je zilveren huwelijk juist vieren door eens extra aandacht voor elkaar te hebben. Ga bijvoorbeeld een avondje uit of doe je huwelijksreis over.
 4. Huur jullie favoriete bar af. Jouw 25 jaar getrouwd feest is een perfect moment om jullie favoriete bar of restaurant eens volledig te vullen met mensen die je liefhebt. Zo’n feest kun je invullen zoals je zelf wilt. Thema of geen thema, volle agenda of gewoon lekker bijpraten: alles is mogelijk. 
 5. Geef een tuinfeest. De tijd dat tuinfeesten alleen in de zomer konden, is al lang voorbij. Natuurlijk is een tuinfeest op een mooie zomeravond heel mooi, maar tegenwoordig zie je steeds meer tuinfeesten als het buiten al wat kouder is. Huur een goede partytent en heaters, dan ben je al een heel eind. Als je dan ook nog zorgt voor wat warme snacks en dranken is jouw tuinfeest al snel geslaagd! Als het écht niet fijn meer is buiten, kun je altijd nog naar binnen verhuizen.
Feest 25 jaar getrouwd

25 jaar getrouwd uitnodiging

Als je eenmaal weet hoe je jouw zilveren huwelijk gaat vieren, is het tijd om een speciale 25 jaar getrouwd uitnodiging te maken. Ga je voor een online uitnodiging in de vorm van een mail of bericht of laat je je creativiteit volledig de vrije loop met uitnodigingen op papier? Misschien vind je het zelfs leuk om alle gasten alvast een kleinigheidje te geven bij de uitnodiging, zodat ze een voorproefje krijgen van jouw zilveren jubileum feest. 

Hoe je de uitnodiging ook maakt, zorg er in ieder geval voor dat deze informatie op de 25 jaar getrouwd uitnodiging staat:

 • Waarom organiseer je een feest? Voor jou is het overduidelijk, maar niet alle vrienden en familie weten jullie trouwdatum uit hun hoofd. Zeg dus voor de zekerheid dat jullie 25 jaar getrouwd zijn en dit graag met hen willen vieren.
 • Wanneer vier je je zilveren jubilieum? Zet altijd een duidelijke datum en een tijdstip in de uitnodiging.
 • Waar vier je je 25-jarig huwelijk? Geef het volledige adres van de locatie inclusief een korte omschrijving. Als er bijzonderheden zijn (zoals wegopbrekingen), kun je die het beste ook vermelden.
 • Heb je speciale wensen voor het feest? Als er dingen zijn die je heel graag wilt of juist niet wilt, kun je dat het beste in de uitnodiging zetten. Wil je bijvoorbeeld geen zilveren huwelijk teksten of gedichten die worden voorgedragen? Zet dit dan in de uitnodiging. 
 • Heb je een bijzonder thema? Ga jij voor het back to the nineties themafeest? Dan is het handig om dit in de uitnodiging te vermelden. Zo weet je zeker dat iedereen met de juiste outfit verschijnt!

Cadeau ideeën: wat geef je bij een 25-jarig huwelijk?

Ben je op zoek naar een mooi cadeau om jouw partner te geven voor jullie zilveren huwelijk? Of is het niet jullie eigen zilveren huwelijk maar ben je juist op zoek naar een mooi cadeau voor een ander stel? Een passend zilveren huwelijk cadeau is afhankelijk van de relatie en rol die je met ze hebt. Voor je partner kies je meestal een ander cadeau dan voor je ouders en voor vrienden kies je ook weer iets anders. 

25 jaar getrouwd cadeau voor partner

Verras elkaar op jullie trouwdag met een bijzonder cadeau. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iets met symbolische waarde, een uitje speciaal voor jullie samen of een gepersonaliseerd cadeau. Het is gebruikelijk om op het zilveren huwelijk iets zilvers te geven, maar dat hoeft natuurlijk niet! We hebben vast drie 25 jaar getrouwd cadeaus hebben voor je gevonden:

 • Een zilveren sieraad is een perfect passend zilveren huwelijks cadeau. Zilver heeft hier symbolische waarde, maar je kunt natuurlijk ook voor een ander materiaal kiezen als dat beter bij jullie past. 
 • Geef een belevenis of ervaring in plaats van een tastbaar cadeau. Een dagje uit, weekendje weg of zelfs een vakantie leveren herinneringen op die jullie nooit vergeten. 
 • Laat een gepersonaliseerd cadeau maken. De mogelijkheden voor gepersonaliseerde cadeaus worden steeds uitgebreider: dit kan een gepersonaliseerd sieraad zijn maar bijvoorbeeld ook een set mooie wijnglazen tot een kunstwerk dat je op bestelling laat maken.

25 jaar getrouwd cadeau voor ouders

Als je ouders 25 jaar getrouwd zijn, verdienen ze een mooi cadeau. Zo’n zilveren huwelijk cadeau kun je in alle soorten, maten en prijzen vinden. Wij geven je voor elk budget een optie:

 • Fotocollage van oude foto’s. Dit cadeau staat garant voor heel veel plezier! Kies oude kinderfoto’s van jou (en je broers/zussen als je die hebt) en speel ze zo goed mogelijk na. Klaar? Dan is het tijd om er een collage van te maken en mooi in te pakken voor je ouders.
 • Een etentje in hun favoriete restaurant. Een avondje uit in het favoriete restaurant van je ouders is altijd een goed idee. Als je het budgetvriendelijk wilt houden, stuur je je ouders met zijn tweeën op pad. Heb je iets meer geld te besteden? Ga dan met het hele gezin.
 • Matchende sieraden. Als je ouders 25 jaar getrouwd zijn, zegt dat iets over jullie gezin. Jullie zijn een goede combinatie en werken goed samen. Met matchende sieraden geef je nog meer betekenis aan deze eigenschappen. 

Wat geef je als vrienden hun zilveren huwelijk vieren?

Een zilveren huwelijks cadeau voor vrienden is afhankelijk van de band die jullie hebben. Goede vrienden geef je eerder een gepersonaliseerd of exclusief cadeau dan vrienden die wat verder van je af staan. Vaak hebben mensen die een feest geven ook een wensenlijstje met dingen die ze graag willen hebben. Hier kan je iets van uitkiezen dat past bij jou budget en de band die je met het paar hebt!

Cadeau zilveren huwelijk

Hoe feliciteer je bij een 25 jarig huwelijk?

Tegenwoordig feliciteer je bij een 25-jarig huwelijk korter en krachtiger dan vroeger. Felicitaties worden veel vaker digitaal verstuurd en niet meer met de hand geschreven. Wat wél hetzelfde is als vroeger, is het gebruik van een mooie, inspirerende tekst. Die kun je vervolgens via een online kaartenservice of als berichtje via je smartphone versturen. Er is dus altijd een manier om jouw felicitatie voor het zilveren huwelijk over te brengen!

Je hoeft niet helemaal zelf een tekst te bedenken om het bruidspaar te feliciteren met hun 25-jarig huwelijk. Hieronder vind je een paar teksten die je op weg helpen. Als je je eigen draai geeft aan zo’n voorbeeld tekst, heb je vanzelf een mooie felicitatie op papier!

Gefeliciteerd met jullie trouwdag! Al 25 jaar getrouwd, dat is een zilveren huwelijksfeest waard!

Gefeliciteerd met jullie zilveren huwelijk! We hadden het voor geen goud willen missen.

Liefde is het enige wat zich vermenigvuldigt als je het deelt.

Liefde voor nu, voor straks, voor morgen, al 25 jaar lang.

Voor een goed huwelijk is het nodig om vaker verliefd te worden op dezelfde persoon, al 25 jaar lang.

Al 25 lentes bij elkaar. Wat een tijd! We hopen dat jullie nog driedubbel zo lang getrouwd blijven. Gefeliciteerd met deze mijlpaal!

Zeg je één keer ja, ben je gelijk getrouwd! En dat al 25 jaar!

Een perfect huwelijk bestaat uit twee imperfecte mensen die weigeren op te geven.

25 jarig huwelijk grappige teksten en gedichtjes

Ben je uitgenodigd op een feest van mensen die 25 jaar getrouwd zijn en is jou gevraagd om een tekst of gedicht te maken? Dat kan voor de niet-schrijvers onder ons een flinke opgave zijn. Om toch goed voor de dag te komen, hebben wij drie teksten en gedichten voor je op een rijtje gezet. Die kun je volledig overnemen of je kan er ook je eigen draai aan geven en de teksten en gedichten gebruiken ter inspiratie. 


25 jaar getrouwd grappige tekst inspiratie

Op zoek naar zilveren huwelijk tekst inspiratie voor een felicitatie of voor op het feest? Hieronder vind je de lieve, mooie en grappige teksten voor een 25-jarig huwelijk felicitatie.

Hoera, het is jullie trouwdag, onze felicitatie met dit zilveren jubileum! Al zoveel jaren lief en leed met elkaar delen, dat doen niet veel mensen jullie na. We wensen jullie heel veel liefde en gezondheid toe!

 

25 jaar

300 maanden

1.304 weken

9.131 dagen

219.145 uren

13.149.000 minuten

En oneindig veel liefde

 

Recept voor een zilveren huwelijksverjaardag: neem een lepel enthousiasme, voeg daar een snuifje speelsheid aan toe, meng met geduld en begrip en werk af met heel veel liefde. Laat vijfentwintig jaar sudderen en kijk: daar zijn jullie!

Felicitaties van de jury voor vijfentwintig jaar liefdevolle inzet. Jullie mogen met grote onderscheiding naar de volgende periode!

Raar maar waar: jullie zijn alweer 25 jaar gelukkig met elkaar! Niet dat we dat niet hadden verwacht, maar wat is de tijd gevlogen. Veel geluk nog in de jaren die nog komen gaan, maar dat zal zeker lukken!

25 jaar getrouwd gedicht inspiratie

Op zoek naar zilveren huwelijk gedicht inspiratie voor een felicitatie of voor op het feest? Hieronder vind je de lieve, mooie en grappige gedichten voor een 25-jarig huwelijk felicitatie.

 

Het is 30 jaar geleden dat het begon,

dat NAAM het hartje van NAAM overwon.

Reeds al die tijd delen zij lief en leed,

maar op hun huwelijk komt zeker nog geen sleet!

 

Soms dachten jullie misschien dat jullie het niet konden

394.156.800 seconden

maar het lukte dan toch, zo op den duur

219.145 uren

al waren er vast ook heel wat vragen

in 9.131 dagen

de liefde is het sterkst gebleken

de laatste 1.304 weken

X is het jaar

NAAM & NAAM 25 jaar.

 

Een zilveren feest

Dat zegt iets over trouwen

En van elkaar houden

En wanneer je zo lang van elkaar houdt

Wordt het zilver zeker een keer goud

 

25 jaar twee handen, zijn handen in de jouwe

25 jaar iemand hebben die je kunt vertrouwen

25 jaar iemand waarom je geeft

25 jaar iemand waarvoor je leeft

25 jaar een arm om je heen

25 jaar getrouwd zijn doe je niet alleen

Daarom lieve mensen

Voor jullie allebei de beste wensen