Elles van Leeuwen

Houten horloges van HOT & TOT

Ken jij de houten horloges van HOT&TOT al? Dit Nederlands merk met gave handgemaakte houten horloges brengt een unieke combinatie van stijl, luxe en duurzaamheid!

De horloges zijn gemaakt van verschillende soorten houden met allemaal een eigen uitstraling. Dit zorgt ervoor dat elk horloge weer anders is. De HOT&TOT horloges zijn lekker licht en ook nog eens ademend, hierdoor voelen ze super comfortabel aan wanneer je ze om hebt. De horloges van HOT&TOT zijn volledig met de hand gemaakt van hout en zijn geheel vrij van giftige stoffen en kunstmatige materialen.

De ontwerpers van HOT&TOT halen inspiratie uit zowel verre reizen, als fietstochten door de Beemster of de duinen. Al onze horloges zijn ontworpen met een scherp oog voor detail en een duurzame state-of-mind. 

Doordat de horloges van HOT&TOT van hout zijn, zijn ze ideaal om te combineren! Of je nu gek bent op kleur, of juist gaat voor basics, voor casual of misschien wel een zakelijke look. De horloges matchen altijd met je outfit!

“Watches won’t change the world. The ones who wear them will.“

Bij het merk HOT&TOT is duurzaamheid erg belangrijk. Er wordt dan ook gebruikt gemaakt van resthout om de horloges te produceren. Dit is het hout dat over blijft bij de productie van andere spullen en anders niet gebruikt zou worden. Door gebruik te maken van resthout hoeft er geen hout speciaal voor deze horloges gekapt te worden. Naast het gebruik van resthout heeft HOT&TOT nog een manier om de horloges duurzaam te maken, er wordt namelijk een boom geplant voor elk verkocht horloge. Hiervoor hebben ze sinds de oprichting een samenwerking met de non profit stichting One Tree Planted. Namens HOT&TOT zijn er inmiddels duizenden bomen aangeplant in Bolivia, op De Filipijnen en in de Amerikaanse staat Oregon. Zo maken we samen de aarde een stuk groener!

Wil jij er fashionable bij lopen én de wereld een stukje beter maken? Bekijk en shop dan de HOT&TOT houten horloges!