Dominique van Oostrom

Vingerafdruk sieraden

Jouw sieraad een persoonlijke touch geven waardoor het sieraad uniek is en speciaal voor jou, wie wil het nou niet? Naast het graveren van een naam of speciale datum, zijn er ook andere mogelijkheden. Bij Lucardi kan je nu namelijk ook een vingerafdruk op jouw sieraad laten graveren!

De vingerafdruk van jouw dierbare op een sieraad

Met een sieraad met vingerafdruk heb je altijd die ene speciale persoon bij je. Vaak kiezen mensen er dan ook voor om een vingerafdruk sieraad te laten maken met de afdruk van een overleden dierbare of familielid om die zo dicht bij zich te dragen.

Bij Lucardi hebben we verschillende kettingen, ringen en armbanden die speciaal zijn ontworpen voor het graveren van vingerafdrukken. Ook is het mogelijk om een vingerafdruk én tekst samen te laten graveren op één sieraad! De sieraden zijn beschikbaar in verschillende vormen, zoals een hanger of ring in de vorm van een hart, ovaal of rechthoek. Hiernaast kan je ook nog kiezen uit de materialen 14 karaat goud, zilver of goldplated. Hieronder zie je een aantal van onze populairste ringen met vingerafdruk en kettingen met vingerafdruk:

Hoe bestel je een sieraad met vingerafdruk?

De eerste stap is natuurlijk om een ring, ketting of armband uit te kiezen die het beste bij jou (of de persoon waar je het cadeau aan doet) past. Dan kies je voor ‘personaliseren’ en upload je daar de afbeelding van de vingerafdruk die in het sieraad moet komen. Wanneer je ook een tekst of datum wilt toevoegen kan je ook nog kiezen voor een gravure met het type tekst.

Je kan op verschillende manieren een afbeelding van een vingerafdruk maken. Dit kan bijvoorbeeld met een stempelkussen, maar als je dit niet hebt is er ook een makkelijke methode met een potlood. Voor deze methode heb je de volgende dingen nodig: een scherp geslepen potlood, wit papier, plakband en een telefoon (of scanner).

  1. Als eerste stap kleur je een klein vakje op het witte papier met het potlood. Het is hierbij belangrijk dat je goed druk uitoefent met het potlood!
  2. Wrijf hierna met een van je vingers in het vakje zodat je vinger goed zwart wordt.
  3. Pak een stukje plakband en plak deze voorzichtig over jouw zwart geworden vinger en druk deze heel zachtjes aan.
  4. Verwijder daarna voorzichtig het plakband van je vinger en plak deze op een schoon wit papier.
  5. Herhaal bovenstaande stappen een aantal keer zodat je een aantal vingerafdrukken hebt.
  6. Maak vervolgens een aantal foto’s van de vingerafdrukken. Let op: het is belangrijk dat je de foto’s maakt bij daglicht én dat de lijnen goed zichtbaar zijn. Wanneer de lijnen wat vervaagd zijn zal dit lastig worden om te graveren.
  7. Nu kun je eventueel het contrast nog wat bewerken waardoor de lijnen van je vingerafdruk extra goed zichtbaar worden.
  8. Als laatste stap upload je de foto van je vingerafdruk bij de door jouw gekozen hanger. Daarna kun je je bestelling afronden en ontvang na ongeveer 4 weken jouw gepersonaliseerde hanger thuis.

Het allerbelangrijkst is dat de vingerafdruk heel duidelijk in beeld staat. Hoe scherper de vingerafdruk in beeld is, hoe beter hij kan worden gegraveerd! 

Wil je liever even een voorbeeld zien van deze methode? Bekijk dan onze video om te zien hoe je het beste een goede vingerafdruk kan maken voor jouw gravure. Wanneer je jouw gravure(s) online hebt ingevuld wordt de foto bij ons omgezet tot een zwart grijs bestand zodat de lijnen kunnen worden gegraveerd in het sieraad.

Image

Een origineel cadeau voor jouw dierbare

Wil je een bijzonder cadeau geven aan jouw ouder, broer, zus, dochter of vriend? Een vingerafdruksieraad is het perfecte cadeau! Of laat elkaars vingerafdruk graveren op het sieraad van jou en van iemand anders, zodat jullie altijd bij elkaar zijn.

Doordat het graveren van een vingerafdruk een speciale bestelling is, is de levertijd ongeveer 4 weken. Houd hier dus rekening mee als je dit bijvoorbeeld een cadeau wilt geven. Je moet even wachten, maar dit is het helemaal waard! De ring, ketting of armband wordt speciaal voor jou gemaakt en is helemaal uniek. Doordat het een gepersonaliseerd sieraad is kan je deze niet ruilen of retourneren.

Ben je benieuwd geworden naar de hele collectie? Bekijk hier alle vingerafdruksieraden en vind het model dat het beste bij jou past!