2+1 gratis op alles*. Combineren is mogelijk. Shop nu!

Sieraden kunnen heel veel emotionele waarde voor iemand hebben. Dit kan bijvoorbeeld je trouwring of een vriendschapskettinkje zijn maar juist ook wanneer je een dierbare bent verloren kan het zijn dat je altijd een aandenken aan die persoon bij je wilt dragen.

Wat zijn gedenksieraden?

De naam zegt het eigenlijk al maar gedenksieraden of herinneringssieraden worden gedragen als blijvende herinnering aan een dierbare. Wat voor sieraad dit is, kan voor iedereen anders zijn. Dit kan bijvoorbeeld een kettinkje zijn dat je ooit van die persoon hebt gekregen maar ook veel mensen nemen een speciaal herinneringssieraad nadat hun dierbare is overleden.

Verschillende soorten gedenksieraden

Hoewel elk sieraad voor jou persoonlijk een aandenken aan iemand kan symboliseren zijn er een aantal soorten sieraden die vaak als aandenken worden gedragen. Hier zetten we de verschillende soorten op een rijtje.

Sieraden met gravure

Door een sieraad te graveren maak je het meteen persoonlijker. Zo kan je een simpel kettinkje heel bijzonder maken door de naam van een dierbare er in te laten graveren. Een speciale vorm van graveren is de handschrift gravure. Bij een gedenksieraad kan je bijvoorbeeld een woord of naam uit een handgeschreven brief van jouw dierbare laten graveren in het handschrift van die persoon.

Ketting met handschriftgravure Ring met handschriftgravure

Foto sieraden

Een andere bijzondere vorm van herinneringssieraden zijn die met een foto er in verwerkt. Dit kan een hanger zijn met daarin een foto gegraveerd of een projectiesieraad. Dit laatste is een heel bijzonder soort sieraad waarbij je aan de buitenkant niet ziet dat het heel persoonlijk is. Pas als je er licht door heen laat schijnen wordt jouw foto geprojecteerd.

Ketting met fotoprojectie gouden fotogravure ketting

Medaillon

Dit is misschien wel één van de oudste vormen van een herinneringssieraden hanger. In een ketting met een medaillon kan je een foto plaatsen en die altijd bij je dragen. Doordat het medaillon gesloten is kan niet iedereen de foto zien en kan het zo iets heel persoonlijks blijven alleen voor jou. Vaak kan je het medaillon ook nog graveren, zo draag je de foto van jouw dierbare en bijvoorbeeld de naam altijd dicht bij je hart.

Ketting met medaillon met zirkonia steentjes Ketting met hartvormig medaillon

Assieraden

Assieraden zijn speciale sieraden die je kan dragen om een overledenen dierbare op een bijzondere manier bij je te dragen. De ashangers hebben een afsluitbare holte waar een beetje as in kan worden bewaard.

Ashanger buis zilveren ashanger

Gouden gedenksieraden

Gedenksieraden zijn er in verschillende kleuren en materialen, bijvoorbeeld zilver of goud. Je kan kiezen voor een gouden sieraad om er zeker van te zijn dat deze een leven lang mooi blijft, ook als je deze elke dag draagt. Wil je graag een gouden gedenksieraad omdat je verder ook veel goudkleurige sieraden draagt? Dan kan je ook kiezen voor een goldplated sieraad. Deze zullen ook zeker lang mooi blijven maar zijn wel voordeliger dan een echt gouden variant.

Gedenksieraden voor je hond of ander huisdier

Naast dat je een sieraad kan dragen om jouw dierbaren te herdenken kan het natuurlijk ook zijn dat je jouw overleden huisdier graag dicht bij je draagt. Speciaal hiervoor zijn er bijvoorbeeld ashangers voor jouw hond of kat, waar een subtiel dierenpootje op afgebeeld staat. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor een fotogravure van jouw huisdier of bijvoorbeeld een hanger met de naam van je huisdier.

ashanger pootje Naamketting met dier

Gedenksieraden speciaal voor heren

Gedenksieraden zijn er voor iedereen, mannen, vrouwen, jong en oud. Speciaal voor heren zijn er verschillende soorten gedenksieraden. Denk hierbij aan een subtiele ring met daarin een naam gegraveerd, een vingerafdruk sieraad of een ashanger. 


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..