2+1 gratis op alle zilveren & stalen sieraden*. Combineren is mogelijk. Shop nu!

Dat je bij Lucardi de mooiste zilveren sieraden vindt voor een leuke prijs, dat wist je natuurlijk al. Maar wist je ook dat we een collectie hebben die helemaal gemaakt is van gerecycled zilver? De Elora sieraden zijn een nieuwe duurzame toevoeging aan onze zilveren sieraden!

Elora sieraden gerecycled zilver

Wat is gerecycled zilver?

Voor het maken van sieraden zijn grondstoffen nodig, zoals zilver, goud of staal. Deze grondstoffen worden uit de natuur gewonnen om het vervolgens te smelten en er spullen zoals bijvoorbeeld sierden van te maken. Toch hoeft het niet altijd zo te zijn dat deze materialen gewonnen moeten worden voor het maken van sieraden. Er zijn namelijk al zoveel spullen van bijvoorbeeld zilver, dat deze ook hergebruikt kunnen worden. Het kan dus zomaar zijn dat een oude zilveren munten niet meer worden gebruikt en worden omgesmolten tot zilver waar sieraden mee gemaakt worden. Door op deze manier de grondstoffen te hergebruiken hoeft er geen nieuw materiaal gewonnen te worden en is het sieraad duurzaam.

De Elora collectie

De sieraden van Elora zijn allemaal gemaakt van 100% gecertificeerd gerecycled zilver. De collectie bestaat uit kettingen, oorbellen en ringen. Ook als je eigenlijk meer een goud drager bent is dit de collectie voor jou, de sieraden zijn namelijk verkrijgbaar in zilver én goldplated!

Recycled zilveren sieraden goldplated

Sieraden laten graveren

De Elora sieraden hebben verschillende vormen zoals hartjes en rondjes en zijn allemaal te graveren. Zo kan je een persoonlijke touch aan je sieraden geven, denk bijvoorbeeld aan je initialen op de oorbellenhangertjes of een bijzondere datum op een ring.

Duurzame sieraden gerecycled zilver

Meer duurzame sieraden?

Koop jij het liefst duurzame spullen en houd je van sieraden? Dan hebben we nog een aantal leuke collectie om te bekijken! Zo zijn bijvoorbeeld de Hot&Tot horloges gemaakt van hout én wordt er voor elk verkocht horloge een boom geplant. Ook zijn onze gouden sieraden van ‘responsible gold’ gemaakt, wat in houdt dat er alleen eerlijk goud gebruikt wordt waarbij rekening wordt gehouden met het milieu. In deze blog lees je meer over onze responsible gold sieraden.


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..