In het leven van de man kan er zomaar een moment komen dat hij een ring voor zijn meisje wil kopen. Of dat nou een verjaardagscadeautje, vriendschapsring of verlovingsring is… je moet toch haar ringmaat achterhalen! Maar hoe doe je dat nou zonder dat ze het doorheeft? We hebben hier wat tips voor je op een rijtje gezet!

Heeft ze al een ring die goed zit?

Ja? Dan heb je geluk, het achterhalen van de maat is dan veel makkelijker. Lees hieronder onze tips! 

Meet haar ring zelf op

Is er een momentje waar ze haar ring niet om heeft? Pak een liniaal en meet de doorsnede van de binnenkant van de ring (neem de rand dus niet mee). Het aantal millimeters is de ringmaat. Op deze pagina vind je een uitgebreidere beschrijving van hoe je een bestaande ring opmeet.

Laat haar ring opmeten bij een juwelier

Als je 100% zeker van je zaak wil zijn kun je de ring het best laten opmeten bij een juwelier. Alleen moet ze haar ring dan wel door het huis laten dwalen… en een paar uurtjes missen zonder achterdochtig te worden.

Pas haar ring zelf

Als je haar ring een keer te pakken hebt, schuif hem om je pink en onthoud tot waar de ring precies komt. Laat ze de ring nooit slingeren? Speel dan op een luie avond op de bank een beetje met haar handen en haar ring. Doe 'm snel om en dit zo nonchalant en onopvallend mogelijk.

Draagt ze eigenlijk helemaal nooit ringen of sieraden?

Dan wordt de zoektocht naar de ringmaat iets lastiger. Maar ook in dit geval  hebben we tips voor je.

Schakel de hulptroepen in

Als het kopen van de ring geen speciale verrassing is kan je ook hulp van buitenaf zoeken. Praat eens met haar moeder, vriendin of zus. Misschien weten zij wel welke ringmaat ze heeft (en zij kunnen het natuurlijk veel onopvallender vragen als vrouwen).

Mission impossible- style!

Er is nog een spannende manier om achter de ringmaat te komen: meet stiekem even de omtrek van het onderste stuk  van haar vinger op, als ze ligt te slapen op de bank. Mission impossible-style, maar je weet de ringmaat wel! Je kan dit doen met een touwtje of met de onderstaande afbeelding. Die download je hier!

Sneaky: Laat haar zelf meten

Deze tip is als je het écht niet meer weet. En als je een vriendin hebt die wel tegen een grapje kan. Begin een discussie over wie van jullie de dikste vingers heeft en beweer dat zij dat is. Dan heeft ze binnen no-time een meetlint in haar hand!

Niet gelukt? Koop de gemiddelde maat!

Is het vinden van haar ringmaat niet gelukt, maar je wil toch een ring kopen? Speel dan op safe. De gemiddelde vrouwenmaat van een ring is 17 en 17,5


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..