20% extra winkelwagenkorting op alles* Shop nu!

Een huwelijksaanzoek moet hét perfecte moment zijn en het kopen van de mooiste verlovingsring speelt daar een belangrijke rol in. Geen wonder dat mannen er gemiddeld 3 maanden over doen om dé ring te vinden. Is het voor jou ook zover en wil je meer informatie over wat voor verlovingsring je het beste kan kopen en waar je bij het uitkiezen op moet letten? Dan zit je hier precies goed!

Onderwerpen in dit artikel:

Hoe ziet een verlovingsring eruit?

De klassieke vorm van verlovingsringen zijn de zogenaamde solitair ringen. Dit zijn ringen met één grote steen in een gouden of witgouden ring. Vaak is de steen die wordt gebruikt een diamant. Natuurlijk zijn er veel verschillende soorten verlovingsringen te krijgen. Er is niet iets ‘goed’ of ‘fout’. De keuze van de ring hangt natuurlijk ook af de smaak van je bride-to-be!  

Populaire verlovingsringen

Voor we je stap voor stap vertellen wat de belangrijkste dingen zijn om op te letten bij de aankoop van jouw verlovingsring laten we vast een paar populaire modellen zien. Zo heb je meteen een beeld van de soorten ringen die je zou kunnen kopen en kan je vast wat inspiratie op doen!

14 karaat geelgouden ring diamanten Witgouden solitair ring met diamant Gouden solitair ring met diamant Geelgouden ring met drie diamanten

Hoeveel moet je uitgeven?

Hoeveel je uit ‘moet’ geven aan een ring is natuurlijk nergens vastgelegd. In Amerika is het gebruikelijk om twee maandsalarissen uit te geven aan een verlovingsring. Maar het belangrijkste bij een aanzoek ring is natuurlijk het gebaar en de gedachte er achter, niet de prijs. Bij het kopen van de verlovingsring is kan je dan ook het beste kijken naar jouw budget en hoeveel je het waard vindt om aan de ring uit te geven. Je kan gaan voor het duurste model maar wanneer jij op je knieën gaat zal jouw partner net zo blij zijn met een goedkope verlovingsring. Uiteindelijk is het vooral het moment dat telt en zo lang het een ring is die jouw partner echt mooi vindt hoef je je niet aan een bepaalde prijs te houden. De waarde van de ring gaat veel dieper dan alleen het geld wat er voor betaald is. Het is een symbool voor verbintenis.

Hoe werkt het met de stenen?

De meest traditionele keuze voor een verlovingsring is een diamanten ring. Wanneer je een verlovingsring met diamant wilt kopen is het belangrijk om te letten op de 4 C’s: carat, color, clarity en cut. De eerste C van carat oftewel karaat staat voor het gewicht van de diamant. Hierbij staat 1 karaat gelijk aan 0,2 gram en hoe hoger het karatage, hoe waardevoller de diamant. Color staat voor de kleur, hierbij wordt er vooral gekeken naar hoe kleurloos een ring is. Hiervoor geldt hoe kleurlozer een diamant is, hoe hoger de waarde. De derde C staat voor clarity oftewel zuiverheid, dit gaat erom hoeveel onzuiverheden er in de diamant zitten. Omdat diamant een natuurproduct is zitten hier altijd wat onzuiverheden in maar hoe minder deze te zien zijn, hoe hoger de kwaliteit van de diamant is. De laatste C staat voor cut, de slijpvorm. Dit is misschien wel de belangrijkste C, want de manier waarop de diamant geslepen is, bepaalt hoe het licht er in valt en hoe mooi hij schittert en fonkelt. De bekendste vorm die je ook veel bij verlovingsringen terug zal zien is de briljant cut. Iedere diamant is gewaardeerd op al deze 4 C’s. Wanneer je jouw verlovingsring gaat uitzoeken is het dus belangrijk om te bepalen wat jij belangrijk vindt in de diamant en hier goed op te letten.  

Witgouden verlovingsringen

Wil jij een goedkope verlovingsring kopen?

Wanneer je graag jouw lief ten huwelijk wilt vragen maar hier niet te veel aan kan of wil uitgeven zijn er genoeg manieren om wat op de ring te kunnen besparen. Je kan in plaats van een diamanten ring ook kiezen voor een prachtig exemplaar met een zirkonia steen of kristal. Wil je toch wel graag een diamanten verlovingsring? Dan kan je besparen door een diamant te kiezen die iets minder zuiver is. Het verschil tussen een hele zuivere en iets minder zuivere diamant is bijna niet waar te nemen, maar je voelt het wel in de portemonnee. Het beste kan je dan gaan voor een iets minder zuivere maar wel mooi geslepen diamant die mooi fonkelt. Zo heb je de prachtige uitstraling van de diamant maar is deze wel wat minder prijzig. Hieronder hebben we een paar prachtige modellen met zowel zirkonia als diamant op een rijtje gezet, allemaal even mooi toch?!

     Stalen verlovingsring met zirkonia      Rose bicolor ring met diamant Witgouden solitair ring met diamant Geelgouden verlovingsring met diamant

Hoe weet je welke ringmaat je moet kiezen?

Voor dat je de ring kan gaan kopen is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet welke maat het moet zijn. Weet je de ringmaat nog niet maar wil je hier wel stiekem achter komen zonder dat je de verassing van het grote moment verpest? In de blog 'Hoe kom ik achter haar ringmaat zonder dat ze het doorheeft' staan wat tips!

Verlovingsringen

De perfecte verlovingsring kopen

Wanneer je hebt besloten wat jouw budget is en welke maat het moet zijn, hoef je alleen nog het perfecte model uit te zoeken. Het helpt als je al een beetje een model in gedachte hebt maar soms is het juist fijn om eerst even een aantal modellen naast elkaar te zien om je zo te kunnen oriënteren. In de Lucardi winkels kan je de meeste ringen in het echt bekijken en natuurlijk ook altijd om advies vragen. Met zo een belangrijke aankoop willen veel mensen er nog even een nachtje over slapen voor ze echt een beslissing maken. Wanneer je er helemaal uit bent welke ring het gaat worden kan je de verlovingsring online kopen via de webshop. Je kan je bestelling dan thuis laten leveren maar ook in een Lucardi filiaal waar je deze kan ophalen. Zo loop je niet het risico dat je aanstaande verloofde toevallig thuis is als de ring wordt geleverd 😉


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..