Bekijk onze Deals. Mis het niet! 

Een huwelijksaanzoek moet hét perfecte moment zijn en een verlovingsring speelt daar een belangrijke rol in. Geen wonder dat mannen er gemiddeld 3 maanden over doen om de perfecte ring te vinden. Is het voor jou ook zover en wil je meer weten over verlovingsringen? Dan zit je hier precies goed!

Onderwerpen in dit artikel:

Hoe ziet een verlovingsring eruit?

De klassieke vorm van een verlovingsring zijn zogenaamde solitair ringen. Dit zijn ringen met één grote steen in een gouden of witgouden ring. Vaak is de steen die wordt gebruikt een diamant. Natuurlijk zijn er veel verschillende soorten verlovingsringen te krijgen. Er is niet iets ‘goed’ of ‘fout’. De keuze van de ring hangt natuurlijk ook af de smaak van je bride-to-be!  

Geelgouden solitair ring met diamant (0,08ct.)

Witgouden solitair ring met diamant (0,02ct.)

Hoeveel moet je uitgeven?

Hoeveel je uit ‘moet’ geven aan een ring is natuurlijk nergens vastgelegd. In Amerika is het normaal om twee maandsalarissen uit te geven aan een verlovingsring. Maar natuurlijk mag je een verlovingsring zo duur (of betaalbaar) maken als je zelf wil. Het belangrijkste is dat het past in jouw budget en natuurlijk dat jouw partner een ring krijgt die ze prachtig vindt en waar ze altijd van gedroomd heeft. De waarde van een ring gaat veel dieper dan alleen het geld wat er voor betaald is. Een symbool voor verbintenis.

Hoe werkt het met de stenen?

Als je een diamanten ring koopt dan moet je letten op 4 dingen: De 4 C’s: carat, color, clarity en cut. Carat of karaat staat voor het gewicht van de diamant. Hoe zwaarder hoe beter, want diamanten worden beoordeeld op hun gewicht en niet op hun grootte. Color staat voor de kleur. Hier is de doorzichtigheid belangrijk, want hoe kleurlozer hoe mooier. De derde C staat voor zuiverheid, dit gaat erom hoe egaal en gaaf de diamant is. De laatste C staat voor cut, de slijpvorm. Dit is misschien wel de belangrijkste C, want de manier waarom de diamant geslepen is, bepaalt hoe het licht er in valt en hoe mooi hij schittert en fonkelt. Iedere diamant is gewaardeerd op al deze 4 C’s.

Wat is een realistische prijs voor een verlovingsring?

De derde C ‘clarity’ is het punt waar je het makkelijkste op kunt besparen zonder dat je bride-to-be dit zal merken. Het verschil tussen een hele zuivere en iets minder zuivere diamant is bijna niet waar te nemen, maar je voelt het wel in de portemonnee. Het beste kun je dan gaan voor een mooi geslepen diamant die mooi fonkelt, dan is zij blij en ben jij blij!

Hoe weet je welke ringmaat ze heeft?

En dan rest als laatste taak nog: de juiste maat kopen! Hoe kom je achter haar ringmaat zonder dat ze doorheeft dat het grote moment bijna voor de deur staat? In de blog 'Hoe kom ik achter haar ringmaat zonder dat ze het doorheeft' staan wat tips!

Ben je benieuwd welke verlovingsringen Lucardi allemaal heeft? Bekijk dan snel onze collectie online of kom langs in een van onze filialen. 


Een momentje, we updaten jouw winkelmand!

loading..