Denk je er over na om gaatjes te laten schieten maar twijfel je nog ergens over? Dan zit je hier goed! We geven in deze blog antwoord op vragen die je kan hebben voor je gaatjes laat schieten. 

Wat is het verschil tussen schieten en piercen?

Er bestaat wat onduidelijkheid over het verschil tussen ‘oorbellen schieten’ en ‘oorbellen piercen’. Die verwarring is voornamelijk ontstaan door het Engelse woord ‘to pierce’, wat ‘doorboren’ betekent. Zowel bij schieten als bij piercen wordt de huid doorboord, maar bij schieten wordt dat met een schietpistool gedaan, en bij piercen handmatig met een naald.

Kan ik mijn oorbellen beter laten schieten of piercen?

Of je beter kan schieten of piercen hangt af van de plek waar je je oorbel neemt. Als je een oorbel in je oorlel wil, dan is schieten de snelste manier, die het minste zeer doet. Piercen wordt vaak gedaan als de plek waar de oorbel komt bestaat uit kraakbeen, zoals de bovenste rand van je oor bijvoorbeeld.

Hoe werkt gaatjes schieten precies?

Bij Lucardi worden oorbellen geschoten met het Studex systeem. De oorbellen zijn steriel verpakt en worden direct uit de cassette in het oor geschoten. Op deze manier is de kans op infectie en besmetting veel kleiner, omdat de oorbellen pas blootgesteld worden als ze veilig in het oor zitten. Daarnaast is het schieten heel soepel en snel en wordt de oorbel direct vastgezet met een veiligheidsluiting.

Kan ik bij mijn baby gaatjes laten schieten?

Ja, ook bij een baby kun je gaatjes laten schieten. Dit wordt door heel veel mensen over de hele wereld van jongs af aan gedaan. We adviseren om te wachten tot na de inentingen, dus bij Lucardi schieten we oorbellen vanaf 3 maanden. Door de speciale sluiting op de schietoorbelletjes heeft je kindje geen last van de scherpe punt van de oorbel aan de achterkant.

Hoe lang moet ik de schietoorbellen inhouden?

We adviseren de schietoorbellen minimaal 6 weken in te houden en iedere dag goed te reinigen. Als je meer informatie wil over hoe je de oorbellen moet verzorgen, lees dan ook eens het blogartikel “Hoe verzorg ik mijn net geschoten oorbellen?

Wil je je oor laten piercen? Ook dit kan bij Lucardi! Je vindt meer informatie over piercen op de pagina ‘alles over piercen’.

Stond jouw vraag hier niet tussen? De Lucardi winkelmedewerkers zijn getraind op gaatjes schieten en weten hier veel van af. Je kan altijd even langslopen bij een Lucardi winkel bij jou in de buurt om daar jouw vraag te stellen!

 


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..