Elles van Leeuwen

10 sieraden die je vroeger hebt gedragen

Vroeger waren wij al gek op sieraden, hoe meer hoe beter! Gelukkig hebben we sommige sieraden lang geleden verbannen uit ons sieradendoosje. Maar sommige sieraden waren zo gek nog niet. Hieronder een leuk lijstje voor 90’s meiden om weer even bij terug te dromen.

Lieveheersbeestjes

Het ringetje met het lieveheersbeestje was misschien wel de aller-aller-leukste en voor veel kids het eerste échte sieraadje. Geen wonder dat het lieveheersbeestje zo goed in onze herinnering is. Wist je dat dit nog steeds een van de populairste kindersieraden is? Leuk om cadeau te geven voor jou kleine nichtje of buurmeisje.

Plakoorbellen

Wat keken we altijd jaloers naar onze grote zus of dat stoere meisje op school. Zij had al wel oorbellen. Gelukkig mochten wij de plakoorbelletjes in en we voelden ons minstens zo cool! Enne elke dag hadden we weer een andere om mee te pronken!

Klaparmbanden

De klaparmbanden of slap on armbanden, waren misschien niet écht mooi, maar wel errug leuk! Te pas en te onpas sloeg je de armband om je eigen arm. Maar je klasgenootje of broertje sloeg je er ook weleens onverwachts mee ghé ghé.  

Plastic bandjes

Hoe meer, hoe beter! Dat was de regel bij de rubberen armbandjes. Je arm was bijna niet meer te zien. Je had ze in alle kleurtjes van de regenboog, met én zonder glitter.

Vriendschapsbandjes

Urenlang hebben we ze gevlochten en geknoopt in allerlei kleurtjes en patroontjes of zelfs namen. En die gaf je dan aan je zusjes, vriendinnetje, buurmeisje en van heen kreeg je er natuurlijk ook weer eentje terug. Hele zomervakanties hebben wij besteed aan deze armbandjes!

Best Friends kettingen

Samen met jouw beste vriendin deelde je deze ketting. Zo was jullie vriendschap écht voor altijd! En je had niet één beste vriendin, maar heel veel verschillende. En met allemaal had je een bff-ketting!

Veiligheidspeld armbanden

Je hebt er wat geduld voor nodig, maar dan maakte je wel de blits! Deze armbanden knutselde je zelf in elkaar met een heleboel veiligheidsspelden en kraaltjes in je favoriete kleuren. Dat ze eigenlijk helemaal niet zo lekker zaten, dat maakte ons helemaal niet uit.

Tattoo chokers

Net als Avril Lavigne wilden wij ook zo’n stoere tattoo choker. Of armbanden, of ringen of.. En deze trend maakte afgelopen tijd gewoon een comeback! Die zagen we niet aankomen, maar we hebben hier wel van geprofiteerd! We voelden ons weer net zo cool als vroeger.

Grote oorringen

The bigger, the better, dat was het motte bij oorringen. Net als Jennifer Lopez of J.Lo zoals ze zichzelf toen noemde had jij de oorringen in allerlei maten. Deze waren écht onmisbaar voor jouw outfit voor het schoolfeest.

Nomination armband

De Nomination armband was je grote trots! Je kocht je schakeltjes vaak gewoon op de markt en combineerde erop los met zilverkleurige en gouden schakeltjes. Je favoriete dier kreeg sowieso een plekje!

Mood ringen

Met deze ringen wist je precies hoe je, je voelde elke kleur was weer een ander gevoel. Meestal was hij groen of zwart, dus echt veel zei de ring niet. Maar hé, hij was wel gaaf! En dat je vingers zelf groen werden van de ring, maakte ook niet echt heel veel uit.

Live strong armbandjes

Weet je de gele siliconen ‘live strong’ armbandjes nog van Lance Armstrong? Je kocht ze voor 1 euro en je bijdrage ging rechtstreeks naar het goede doel. Later kwamen er nog veel meer armbandjes bij in allerlei kleurtjes voor andere doelen. Iedereen liep ermee rond!

Snoepsieraden

Hoewel het natuurlijk aan alle kanten geen goed idee is, zijn we stiekem nog steeds een beetje fan van de snoep sieraden. Dit horloge was supercool, maar ook de snoepkettingen en armbandjes voldeden prima. Oh en herinner jij je de lolly ring nog? Nostalgie!