Renée van Druten

Sieraden met geboortesteen

Wist je dat de periode waarin je geboren wordt niet alleen bepaalt dat je een specifiek sterrenbeeld hebt maar dat er ook andere dingen aan verbonden zijn? Zo zijn er aan elke maand bepaalde kleuren, bloemsoorten en stenen verbonden. De soort steen die bij jouw geboortemaand hoort wordt ook wel je geboortesteen genoemd.

Wat zijn geboortestenen?

Vroeger werden er al bepaalde krachten aan stenen verbonden. Ze zouden bijvoorbeeld geluk of bescherming brengen aan de persoon die ze bij zich draagt. Op een gegeven moment werden er bepaalde stenen gekoppeld aan de astrologische sterrenbeelden, zo zijn de geboortestenen ontstaan. Tegenwoordig kennen we 12 verschillende soorten geboortestenen die elk gekoppeld zijn aan een andere kalendermaand.

Geboortestenen per maand

Elke maand heeft dus een eigen steen. Zo heeft de geboortesteen januari bijvoorbeeld een rode kleur van de steen granaat, en is de geboortesteen van december blauw van de blauwe topaas. Ben je benieuwd wat de geboortesteen van jou of iemand die je kent is? Kijk dan even hieronder in de lijst!

 • Geboortesteen januari - granaat
 • Geboortesteen februari - amethist
 • Geboortesteen maart - aquamarijn
 • Geboortesteen april - diamant of witte topaas
 • Geboortesteen mei - smaragd
 • Geboortesteen juni - lichte amethist of maansteen
 • Geboortesteen juli - robijn
 • Geboortesteen augustus - peridoot
 • Geboortesteen september - saffier
 • Geboortesteen oktober - rozenkwarts of roze toermalijn
 • Geboortesteen november - gele topaas of citrien
 • Geboortesteen december - blauwe topaas

Wat is er anders aan een geboortesteen dan een sterrenbeeld?

Zoals eerder al genoemd hebben geboortestenen en sterrenbeelden bepaalde overeenkomsten. Ze zijn beide verbonden aan de periode waarin iemand geboren is en hebben een speciale betekenis voor die persoon. Toch zijn er ook belangrijke verschillen, om deze uit te leggen moeten we eerst iets meer vertellen over sterrenbeelden.

Sterrenbeelden zijn heel lang geleden ontstaan doordat mensen veel naar de sterrenhemel keken en hier patronen in terug zagen. Doordat de zon elk jaar op dezelfde manier beweegt werden er sterrenbeelden herkend die elk jaar rond de zelfde tijd zichtbaar waren. In de westerse astrologie zijn er 12 sterrenbeelden, die elk gebaseerd zijn op een geboortemaand. Deze maanden zijn afhankelijk van de stand van de zon en wijken dus af van de start van de kalender maanden. Dit is dan ook meteen het eerste duidelijke verschil tussen sterrenbeelden en geboortestenen. De geboortesteen is verbonden aan de kalendermaand (iedereen die in januari geboren is heeft dezelfde geboortesteen) terwijl de sterrenbeelden niet gelijk lopen met de kalendermaanden.

Een ander belangrijk verschil is dat er in de astrologie veel verschillende waarden wordt toegekend aan de sterrenbeelden. Zo zouden deze veel informatie geven over iemands persoonlijkheid en bijvoorbeeld ook welk ander sterrenbeeld zij een goede relatie zouden hebben. Bij geboortestenen is dit iets anders, er wordt namelijk geloofd dat de stenen krachten met zich mee brengen voor mensen die in een specifieke periode geboren zijn.

Geboortesteen sieraden bij lucardi

Ben jij ook al helemaal weg van de sieraden met geboortesteen? Ze zijn populair en wij snappen dat wel! Het is een bijzonder en persoonlijk sieraad en de gekleurde stenen maken het helemaal af. Bij Lucardi koop je zilveren sieraden met geboortestenen, of een zilveren variant met een goldplating. Er zijn geboortesteen armbandenringenoorbellen en kettingen. Perfect voor iedereen dus!

Een geboortesteen cadeau, extra persoonlijk!

Ben jij op zoek naar een mooi cadeautje? Ook dan zijn de geboortesteen sieraden heel geschikt! De geboorte stenen maken het sieraad meteen een doordacht en persoonlijk cadeau. Wil je nog een stapje verder gaan? Bij Lucardi vind je ook sieraden die je kan graveren én die en geboortesteen hebben!