Een GPS horloge voor kinderen is ideaal voor ouders die hun kind wat extra vrijheid willen geven zonder zich zorgen te maken. Ben jij op zoek naar het beste GPS horloge voor jouw kind? In deze blog geven we je meer informatie over de functionaliteiten en leggen we uit waar je bij jouw keuze op moet letten.

Wat is een kinder GPS horloge

Een GPS horloge voor kinderen verstuurt de actuele locatie van het horloge door middel van een GPS signaal naar het gekoppelde account. In dit account kunnen de ouders inloggen op hun smartphone app, tablet of computer. Naast het delen van de locatie hebben de horloges vaak nog meer handige functionaliteiten.

Belangrijke functies van een GPS horloge voor kinderen

De GPS tracker. 

De belangrijkste functie van het horloge is natuurlijk de GPS tracker. De horloges hebben een bewegingssensor om het verschil te kunnen herkennen tussen wanneer het kind in beweging is en wanneer het horloge niet beweegt omdat het bijvoorbeeld af is gedaan. Wanneer er beweging wordt gemeten, wordt er elke 5 minuten automatisch de locatie van het horloge naar de app gestuurd. Vaak kan je bij de horloges in de instelling ook kiezen om dit vaker te doen, bijvoorbeeld om de 2 minuten of zelfs elke 20 seconde. Alle verstuurde locatiegegevens worden 24 uur lang bewaard in de app en daarna automatisch verwijderd.

De SOS knop

Wanneer zich een situatie voor doet waarin het kind snel contact wil maken of hulp nodig heeft is een SOS knop erg handig. Door deze knop in te drukken wordt er een SOS melding verstuurd naar de ouders. Zo kunnen zij direct contact opnemen of naar de locatie van het kind toe gaan.

Zones instellen

Om zeker te weten dat je kind bijvoorbeeld niet te ver weg gaan tijdens het buitenspelen kan je op veel kinder GPS horloges bepaalde veilige zones instellen. Wanneer de locatie buiten deze zone wordt gemeten krijgen de ouders of verzorgers hier meteen een melding van.

Bellen van en naar het horloge

Niet elk kind heeft een mobiele telefoon of heeft deze altijd bij zich. In dat geval is het handig dat er ook naar het horloge gebeld kan worden of dat het kind zelf naar de ouders kan bellen wanneer het nodig is. Hiervoor is een simkaart in het horloge nodig met voldoende prepaid tegoed.

Andere handige functies

Naast deze functies zijn er vaak nog extra handigheden die de GPS horloges voor kinderen bieden, denk hierbij aan het instellen van een tijdsalarm voor bijvoorbeeld het avondeten. Ook kan je vanaf je de app een geluidsmelding naar het horloge sturen op elk moment. Soms kan ook een stappenteller een leuke toevoeging aan het horloge zijn.

GPS horloges kind

Waarom is een GPS horloge voor je kind een goed idee

Een kinderhorloge met GPS tracker is een uitkomst wanneer je jouw kind wel graag zelfstandig buiten wil laten spelen maar ook wil weten waar hij of zij is.

Ook wanneer je op vakantie gaat kan een GPS horloge net wat extra stress en zorgen weg nemen. Zo is het fijn te weten dat je de locatie van jouw kind altijd terug kan vinden wanneer jullie op een drukke of onbekende plek zijn en elkaar even uit het oog verliezen.

Waar moet je op letten bij de keuze voor een kinder GPS horloge

Allereerst is het belangrijk om te kijken of het GPS horloge alle functionaliteiten heeft die voor jou belangrijk zijn. Daarnaast is het handig om van tevoren te bedenken hoe je het horloge wil gaan gebruiken. Is het horloge voornamelijk handig wanneer jullie op vakantie gaan? Let er dan op dat het GPS signaal werkzaam is in bijvoorbeeld heel Europa. Ook is het in dit geval slim om te kiezen voor een waterdicht model zodat je ook bij een dagje strand of zwembad van de GPS tracker gebruik kan blijven maken.

Naast het horloge zelf is het ook goed om te kijken naar de veiligheid van het horloge en hoe er met de verkregen gegevens wordt omgegaan. Zo is het verstandig om te kiezen voor horloges die een beveiligde simkaart gebruiken en die voldoen aan de Europese veiligheidseisen. Verschillende aanbieders van GPS horloges voor kinderen garanderen verder dat de verzamelde gegevens nooit doorverkocht zullen worden.

 

Wil jij graag een GPS horloge voor je kind kopen? Kijk dan hier voor alle verschillende modellen. Wanneer je toch liever eerst nog wat meer wilt weten over het merk Spotter dat bij Lucardi te koop is kan je er alles over lezen in de blog over Spotter horloges.


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..