Misschien heb je ze al eens bij ons voorbij zien komen, de Spotter GPS horloges! Deze GPS horloges zijn dé uitkomst voor ouders en verzorgers wanneer de kids gaan buitenspelen of tijdens een vakantie. Je kunt met deze horloges door middel van een GPS signaal de locatie van jouw kinderen in de gaten houden. Ben jij benieuwd hoe dit precies werkt en of deze GPS kinderhorloges ook iets voor jou zijn? In deze blog vertellen we er meer over!

Over Spotter

Spotter is een Nederlands merk dat gespecialiseerd is in GPS track & trace producten, zoals het GPS horloge. De producten van Spotter zijn ontworpen om kinderen, ouderen en hulpbehoevenden meer bewegingsvrijheid te geven doordat zij met het Spotter horloge met GPS zelfstandig en veilig op pad kunnen gaan terwijl de ouders of verzorgers precies kunnen zien waar zij zijn of gemakkelijk even kunnen bellen of alles goed gaat.

Spotter GPS horloges

Functionaliteiten van de GPS horloges

De horloges van Spotter hebben verschillende functionaliteiten die jou als ouder of verzorger een veilig gevoel geven wanneer de drager van het GPS horloge zonder begeleiding op pad is. Naast het GPS signaal heeft het horloge een prepaid simkaart die het mogelijk maakt om data te delen met jouw online Spotter account en de app. De horloges met GPS van Spotter hebben de volgende functionaliteiten:

  • Locatie bijwerken, dit gebeurt elke 5 minuten bij beweging en elke 5 uur bij stilstand of wanneer het horloge niet wordt gedragen. De locatiegeschiedenis worden ook opgeslagen zodat je terug kan kijken naar de locaties van de afgelopen 24 uur.
  • SOS-melding, mocht een noodsituatie zich voordoen, dan kan er met het Spotter horloge alarm worden geslagen door de SOS-knop voor 3 seconden in te drukken. Het alarm met daarbij de actuele locatie wordt meteen naar de gekoppelde gebruikers gestuurd via het online account, als een pushbericht in de Spotter app en in een email.
  • Telefoongesprek, met het horloge kan naar de app gebeld worden via spotter of via skype. Ook kunnen de ouders of verzorgers met hun smartphone naar het horloge bellen. Zo kan er gemakkelijk contact opgenomen worden, ook als de drager van het horloge geen mobiele telefoon (bij zich) heeft.
  • Veiligheidszone, er kan een gebied worden vastgesteld waar binnen de drager van het horloge mag blijven. Wanneer het GPS-signaal buiten dit gebied is wordt er direct een melding verstuurd naar het online account, de app en via email.
  • Alarm, er kunnen tot 3 verschillende alarm momenten worden ingesteld waarbij er een geluidsalarm af gaat op het horloge. Zo kan je bijvoorbeeld een standaard tijd instellen dat je kind weer terug naar huis moet komen voor het eten.
  • Tring me, met deze functie kan je vanaf de smartphone een geluidstoon laten af gaan op het horloge.
  • Stappenteller, dagelijks worden het aantal gezette stappen bijgehouden zodat er in de app en op het horloge een overzicht te zien is van het aantal stappen per dag.  

Al deze functionaliteiten werken in heel Europa, dit maakt de GPS horloges zeer geschikt voor een vakantie in zowel binnen- als buitenland. De GPS tracker is een ideale manier om je kind of familielid zelfstandig op pad te laten gaan zonder dat je je zorgen hoeft te maken. Niet alleen voor vakantie, maar ook voor een dagje uit kan je het horloge met GPS goed gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een dagje naar het pretpark of het strand waar veel mensen zijn, hier kan je snel je kind uit het oog verliezen. Met het kinder GPS horloge bel je ze gemakkelijk weer op of zoek je op in de app waar ze zich bevinden.

Spotter GPS horloge functies

Hoe werken de GPS tracker en prepaid simkaart

De Spotter horloges maken gebruik van een GPS tracker. Hiermee wordt de actuele locatie heel nauwkeurig bijgehouden. In de horloges zit een prepaid simkaart zodat de locatie van het horloge verstuurd kan worden naar een online account waar je als ouders of verzorgers op kunt inloggen. De locatie van het horloge kan je zien via een online account of op de app voor je smartphone of tablet. Je kan met meerdere mensen inloggen in het account zodat bijvoorbeeld beide ouders of verschillende verzorgers tegelijkertijd de locatie van iemand kunnen inzien.

Doordat er gebruik wordt gemaakt van een prepaid simkaart zit je niet vast aan een abonnement, maar waardeer je de kaart op wanneer je er gebruik van wilt maken. Zo kan je er ook voor kiezen om geen tegoed op de kaart te zetten als het horloge even niet gebruikt wordt. Zodra er tegoed op de prepaid kaart staat kan je gebruik maken van alle eerdergenoemde functionaliteiten waaronder ook het bellen.

De gegevens die het Spotter horloge verzameld worden naar de smartphone verstuurd via een versleutelde verbinding waardoor de data goed beveiligd is en niet door anderen bekeken kunnen worden. Ook zijn de locatiegegevens niet gekoppeld aan jouw persoonsgegevens.  

Voor wie zijn de Spotter GPS horloges geschikt?

Spotter heeft de horloges speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 4 jaar tot welke leeftijd je het als ouder ook fijn vindt om een GPS tracker te gebruiken. Naast de kinder GPS horloges heeft Spotter ook speciale modellen voor volwassenen. Deze worden vooral gedragen door ouderen of hulpbehoevenden die prima alleen op pad kunnen maar waarvan het wel fijn is de locatie te kunnen ophalen als er iets aan de hand is of om in geval van nood contact op te kunnen nemen.

Bekijk de video

Wil je nog wat meer uitleg over de GPS horloges? Bekijk dan de onderstaande video!

De Spotter collectie bij Lucardi

Bij Lucardi verkopen we verschillende Spotter horloges, bepaalde modellen zijn gericht op kinderen en anderen zijn juist voor volwassenen. De kinderhorloges hebben een kleurrijke band terwijl het horloge voor volwassenen met een zwarte band wat neutraler is.

Naast deze modellen is er ook een waterdicht GPS horloge, deze is extra handig voor op vakantie, een dagje naar het strand of naar het zwembad.

Lijken de kinder GPS horloges jou ook handig voor je kind of voor een andere dierbare? Je shopt alle Spotter GPS horloges in de Lucardi webshop!

Spotter GPS horloge groen Spotter GPS horloge zwart Waterdicht Spotter GPS horloge


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..