Wanneer je nieuwe sieraden hebt gekocht, wil je ze natuurlijk zo veel mogelijk dragen en ervan genieten. Helaas betekent dit ook dat juist doordat je er zoveel van geniet en ze veel draagt, ze soms op den duur ook een beetje kunnen verkleuren. Maar geen nood! Er zijn namelijk een aantal simpele en gemakkelijke oplossingen om je sieraden weer te laten stralen als voorheen! In deze blog geven we uitleg over het poetsen van jouw sieraden!

Gouden sieraden poetsen
Het grote voordeel van gouden sieraden is de sterke kwaliteit van het materiaal. Daardoor is het eigenlijk niet mogelijk dat je gouden sieraden verkleuren, maar ze kunnen er na verloop van tijd wel een beetje dof uit komen te zien. Het is gelukkig heel gemakkelijk om je gouden sieraden weer glans te geven, door gebruik te maken van het speciale reinigingsvloeistof voor gouden sieraden. Je kunt de verkleurde gouden sieraden in het dompelkorfje in de reinigingsvloeistof plaatsen. Vervolgens kun je dit een aantal minuten laten inwerken en door middel van een poetsdoek de sieraden weer laten glanzen. 
 

Gerhodineerde zilveren sieraden poetsen
Tegenwoordig zijn de meeste zilveren sieraden gerhodineerd. Dit houdt in dat een sieraad met rhodiumplating is bewerkt. Dit laagje zorgt er voor dat sieraden langer blijven glanzen en niet verkleuren. Sieraden met rhodiumplating kunnen heel gemakkelijk opgepoetst worden door een poetsdoek. Je hebt hier geen speciale reinigingsmiddelen voor nodig, eventjes over jouw sieraad wrijven met een doek is voldoende om de glans weer terug te krijgen!


Zilveren sieraden poetsen
Voor zilveren sieraden geldt eigenlijk hetzelfde als voor alle andere materialen: wanneer je het product met enige regelmaat draagt zou het kunnen gebeuren dat het sieraad wat groen of zwart uitslaat. Ook hier is een hele simpele oplossing voor: Met wat reinigingsvloeistof en een poetsdoek breng je de glans zo terug. Hieronder zie je in een korte video hoe je je sieraden weer mooi glanzend krijgt!


Plated sieraden poetsen
Plating betekent kortgezegd dat er een dun laagje gesmolten materiaal (bijvoorbeeld goud, zilver of roségoud) over het sieraad wordt aangebracht. Meer informatie over plated sieraden vind je hier. Plated sieraden kunnen heel gemakkelijk schoon gehouden worden door lauw water met een goede sieradenreiniger te combineren. Je kunt ook het sieraad gemakkelijk even schoonmaken met een poetsdoek, wanneer je bijvoorbeeld een verkleuring of een kleine beschadiging ziet. Het grote voordeel van plated sieraden is dat je tegen een leuke prijs veel variaties in sieraden kunt vinden. Kortom, met alleen al een poetsdoek kun je plated sieraden weer laten glanzen! 

Stalen sieraden poetsen
Voor het poetsen van stalen sieraden zijn geen speciale poetsmiddelen nodig! Je kunt ze gemakkelijk schoonmaken met een sopje van groene zeep en lauw water. Let wel op dat de zeep geen chloor bevat. Het grote voordeel van stalen sieraden is dat het sieraad niet zal verkleuren, maar ook hier geldt: je kunt jouw sieraad door het oppoetsen nog wat meer laten glanzen!

Kortom, geen nood als je sieraden hun glans door het vele dragen zijn verloren. Met de tips van hierboven heb je je sieraden in no time weer stralend om!


Een momentje, we updaten jouw winkelmand!

loading..