2+1 gratis op alle zilveren & stalen sieraden*. Combineren is mogelijk. Shop nu!

Dat het belangrijk is om op een duurzame manier te leven is iets wat we steeds vaker horen. Er zijn veel dingen die je kan doen om duurzamer en verantwoorder te leven, maar wist je dat ook de aankopen die je doet een grote rol spelen? Zo kan je bij veel van je aankopen kiezen voor een meer duurzame optie. Ook in sieraden is er de mogelijkheid om een duurzame keuze te maken door bijvoorbeeld te kiezen voor gerecyclede materialen of materialen die op een eerlijke en milieuvriendelijke manier zijn gewonnen.

Responsible gold ketting rondjes

Duurzame sieraden van goud

De sieraden uit onze Responsible Gold collectie worden gemaakt van eerlijk goud. De collectie wordt ‘eerlijk’ genoemd omdat het gecertificeerd is door de Responsible Jewellery Council. Deze organisatie streeft naar een eerlijke handel, mensenrechten, goede werkomstandigheden en een goede prijs voor de arbeiders. De Responsible Jewellery Counil eist dat er bij de goudwinning rekening wordt gehouden met het milieu en dat er geen schending van mensenrechten plaats vindt. Ook mag het goud niet afkomstig zijn uit conflictgebieden.

Onze favoriete Responsible Gold sieraden

Ben je benieuwd geworden wat voor sieraden gemaakt zijn van Responsible Gold? Hieronder hebben we een aantal van onze favorieten op een rijtje gezet. Wil je het hele assortiment zien? Bekijk dan alle Responsible Gold sieraden op onze website.

Responsible gold ketting v Responsible gold oorbellen Responsible gold ring

Nog meer duurzame sieraden

Naast de Responsible Gold collectie zijn er nog meer duurzame sieraden bij Lucardi. Wist je bijvoorbeeld dat we ook gerecycled zilver sieraden hebben? In deze blog over Elora recycled silver sieraden vertellen we er iets meer over. Ook in de horloges kan je kiezen voor een duurzaam model, namelijk de houten horloges van Hot&Tot. Wil je weten wat deze horloges zo duurzaam maakt? Bekijk dan deze blog!


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..