Wanneer je in één van onze winkels een stalen horloge koopt, zorgen wij er altijd voor dat we de horlogeband perfect passend voor jouw pols maken. Wanneer je online shopt is dit iets lastiger! Je bent altijd welkom om even langs te komen in een van onze winkels, zodat wij het horloge alsnog passend kunnen maken voor je. Komt dat iets minder goed uit? Wij leggen je hier uit hoe je zelf je horlogeband kunt inkorten.

Je zou dit kunnen doen met de horlogeband inkorter die je via onze webshop kan kopen of die je misschien al thuis hebt liggen.

Je zult zien, dit is makkelijker dan je denkt!

 
Stalen horlogeband inkorten met horlogeband inkorter

 

Benodigdheden

 • Horlogeband inkorter
 • Tangetje (of je vingers)
 • Poetsdoek
 • Kleine hamer

Zo kort je jouw horlogeband in met de horlogeband inkorter

 1. Pas het horloge en probeer in te schatten hoeveel en welke schakels je eruit moet halen.
 2. Draai de uitdrukpin van de inkorter helemaal terug door de knop linksom te draaien.
 3. Leg de horlogeband op zijn rug in de inkorter, als het goed is zie je nu pijltjes op de schakels staan. Dit zijn de schakels die je eruit kunt halen, de schakels zonder pijltje kunnen dus niet verwijderd worden.
 4. Leg de horlogeband zo neer dat het pinnetje waarvan de schakel verwijderd moet worden recht voor de uitdrukpin ligt. Let op! De pijltjes geven de richting aan waarin het pinnetje weer verwijderd moet worden en ook weer kan worden teruggedaan.
 5. Draai de knop van de inkorter nu rechtsom, zodat het pinnetje uit de schakel wordt gedrukt.
 6. Het pinnetje komt er aan de andere kant weer uit, zodat je hem eruit kunt halen, soms lukt dit met je vingers. Lukt dit niet? Gebruik dan een tangetje om het pinnetje te verwijderen.
 7. Je hebt nu een van de twee pinnen eruit gehaald, maar er zitten twee pinnetjes in 1 schakel. Herhaal de vorige stappen voor het tweede pinnetje.
 8. Je kunt nu de schakel(s) eruit halen.
 9. Draai de band om als je klaar bent. Door de schakels goed tegen elkaar aan te sluiten kun je de pinnetjes weer terug plaatsen. Let wel op dat je nu in de tegengestelde richting werkt omdat je het horloge gedraaid hebt. 
 10. Druk de pin goed aan, gebruik eventueel een poetsdoekje om deze met een hamertje goed aan te drukken, zonder dat je horloge beschadigd.

 

Heb je geen horlogeband inkorter? Kom gewoon even langs een winkel bij jou in de buurt en wij helpen je er graag bij. Dan weet je zeker dat je met een perfect passend horloge naar buiten loopt.

Je ziet ook veel video’s online, waarbij je zelf je horloge kunt inkorten. Wij raden je dit af, omdat er een kans is dat je jouw horloge kapot maakt en de garantie vervalt dan. Zonde toch?

Heb je een mesh horloge of andere schuifsluiting? Lees dan deze blog met instructievideo, dit is namelijk nog makkelijker! Je hoeft hier namelijk alleen met een klein schroevendraaiertje de sluiting om hoog te klikken en te schuiven.


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..