Promise rings

Eva van Hardeveld

Promise rings: de mooiste belofte aan jouw lief

De promise ring of beloftering wordt steeds populairder als alternatief op verloven of juist als een stapje voor de verlovingsring. Wil jij meer weten over een promise ring en waarom dit bijzondere sieraad steeds vaker wordt gegeven? Lees dan snel verder!

Wat is een promise ring?

De termen promise ring, belofte ring en liefdesring worden eigenlijk allemaal gebruikt om hetzelfde aan te geven, een ring waarmee je een belofte doet aan jouw partner. In de meeste gevallen komt deze belofte neer op dat je de ander trouw blijft en belooft bij elkaar te blijven. Maar wat een promise ring juist heel bijzonder maakt is dat er nog veel zelf in te vullen is. Zo kan de belofte die je maakt ook iets heel persoonlijks voor jullie zijn.

De verschillen tussen een promise ring en een verlovingsring

Hoewel beide ringen symbool staan voor de liefde tussen twee mensen zijn er toch wat verschillen. Zo is het bij een verlovingsring zo dat je de ander ten huwelijk vraagt, dus met de bedoeling om te gaan trouwen, terwijl dat bij een promise ring niet zo hoeft te zijn (maar natuurlijk wel mag!). Zoals hierboven al even beschreven kan de belofte die je maakt met een promise ring echt van alles zijn, zo is de betekenis dus helemaal zelf in te vullen.

Een ander belangrijk verschil heeft te maken met het uiterlijk van de beide ringen. Waar een verlovingsring vaak een ring met één enkele (diamanten) steen is, hoeft dit bij een promise ring niet zo te zijn. Een belofte ring kan elke stijl, vorm en soort stenen hebben die je maar wilt.

Het derde verschil is hoe de ringen gedragen worden. Ook hierbij kan worden afgeweken van de traditionele manier. Een verlovingsring draag je om je ringvinger, of het de linker of rechter kant moet zijn lees je hier. Maar een promise ring kan je dragen waar je maar wilt. Sommige mensen zullen er juist voor kiezen om de promise ring op de zelfde plek te dragen als een verlovingsring en anderen zullen de ring juist bewust om een andere vinger doen. De keuze is aan jou!

Wat maakt een promise ring nu zo populair?

Aan de ene kant is de promise ring erg populair onder stellen die niet de wens hebben om ooit te trouwen. Een steeds grotere groep (jonge) mensen in Nederland willen, om allerlei verschillende redenen, liever niet trouwen. Voor deze stellen is de promise ring een mooi alternatief om wel een belofte aan elkaar te maken maar dan op hun eigen manier en zonder dat echt met trouwen te maken heeft.

Tegelijkertijd zijn er ook genoeg mensen die nog wel willen trouwen maar nog niet direct. Hoewel je voor het trouwen ook nog langere tijd verloofd kan zijn, is het toch gebruikelijk om redelijk snel na de verloving al te trouwen. Voor stellen die wel weten dat ze dit in de toekomst willen maar er nóg niet aan toe zijn is de promise ring een opstapje naar het verloven. Je belooft dan al bij elkaar te blijven en ooit te willen trouwen maar nog niet op dit moment.

Voor wie is een promise ring?

Gelukkig is het bij verloven ook al lang niet meer zo dat in een hetero koppel de man vraagt om te verloven. Iedereen kan zijn of haar geliefde ten huwelijk vragen en met een promise ring is dat net zo! Wanneer je een man een promise ring wil geven kan dat natuurlijk en zijn er genoeg mooie ringen voor mannen om uit te kiezen.

Willen jullie elkaar allebei een promise ring geven? Dat kan ook! In dit geval kan je kiezen voor een mooie belofte ringen set en er samen een bijzonder moment van maken.

Promise rings

Promise ring kopen

Wil jij een promise ring voor je lief kopen? Dan kan je zoals eerder gezegd voor elke soort ring kiezen. Hou bij je keuze vooral rekening met de kleur die je partner het liefst draagt, zilver, rosé of goud. Ook is de maat natuurlijk belangrijk, als je deze niet weet kan je onze blog lezen over het achterhalen van de juiste ringmaat.